promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kóbor János családja döntött – változtatnak az Omega-frontemberének végakaratán
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kell semmi rosszra gondolni, mert Kóbor János kívánsága is teljesül.

Fájdalmas veszteség érte Magyarországot december elején, mivel koronavírusban meghalt Kóbor János. Az Omega frontemberének emlékére december 17-én, a budapesti Szent István-bazilikában tartottak szentmisét. A legutóbbi cikkünkben meg lehet hallgatni azt a dalt is, amit a televízió már nem tudott leadni.

Kóbor mindig is picit kívülállónak tekintette magát, és ez benne is maradt a vérében élete végéig. Az Omega énekese már halála előtt eldöntötte, hogy milyen búcsúztatót szeretne.

„Egyértelmű, hogy hamvasztást szeretnék. Ha belegondolunk, ott 10 perc alatt lezajlik minden. Ezt már gyermekkoromban sem értettem, hogy miért kell a föld alá temetni az embereket, hiszen egy kémia folyamat zajlik le így is úgy is, csak vagy néhány pillanat alatt, vagy hosszú évek alatt. Az, hogy megtalálják a csontomat 1000 év múlva, már kit érdekel…”

- nyilatkozta anno a Ripost 7-nek.

Azt már eddig is tudtuk, hogy teljesülni fog a zenész végakarata, és Kóbor hamvait a Balatonba szórják.

A Blikk most megtudta, hogy lesz egy kis változtatás, mivel Kóbor hamvainak felét a Szent István-bazilika urnatemetőjében helyezik végső nyugalomra.

„Úgy tudom, az özvegye állt elő az ötlettel, hogy Mecky emberi és művészi nagyságához méltó módon a hamvak felét a bazilikában helyezhetnék végső nyugalomra. A családnak nem volt ellene kifogása, egyetlen dolog volt fontos, hogy a megemlékezés során ne sértsék meg Mecky végakaratát, így a hamvak felét a Balatonba szórják majd”

- nyilatkozta anno a lapnak Mecky egyik ismerőse.

A temetés állítólag nem lesz nyilvános, szóval csak a szűk család és barátok lehetnek jelen. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Kóbor özvegye és lánya szeretnének bensőséges körülmények között elbúcsúzni az Omega frontemberétől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás