promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő dolog derült ki Kóbor Jánosról – Gigantikus tervei voltak még az Omegának
Borítókép:  MTI/Balogh Zoltán
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A zenésztársak nevében búcsúzó Frenreisz Károly szolgált óriási szenzációval.

Gyászmisét tartottak Kóbor János emlékére a budapesti Szent István-bazilikában december 17-én. Különös, hogy éppen ezen a napon, az Omega prímszámok iránt vonzódó énekesének ugyanis éppen a 17-es volt a szerencseszáma.

Mindezt Gazdag Lászlótól, az együttes rajongói klubjának vezetőjétől tudhattuk meg, aki rengeteg időt töltött el Mecky társaságában. Számos sztorit is felidézett a múltból, és az egyik legmeghökkentőbb információ arra vonatkozott, hogy kit tartott Kóbor János a legnagyobb példaképének.

„Turné közben ritkán lehetett veled kitérőket tenni, de egyszer elvihettelek a weimari Liszt-házba. Liszt Ferenc volt talán az egyetlen igazi példaképed. Inspirált a helyszín, áhítattal ültél le Liszt zongorájához, és egy pillanatra elképzelted, milyen atmoszférát tudott teremteni egy zseni, egy más korban, más zenével”

– emlékezett vissza Gazdag László. De nem ez volt az egyetlen meglepetés a gyászmisén, hiszen a zenész szakma nevében búcsúzó Frenreisz Károly szívfájdító, már soha meg nem valósuló tervet fedett fel.

2001 júniusában a nagy generáció három legmeghatározóbb együttese, az Illés, a Metro és az Omega tartott szuperkoncertet a budapesti Népstadionban. Frenreisz elmondása szerint pedig titokban ennek a megismétlésére készültek.

Eredetileg a 20 éves évforduló, 2021 júniusa lett volna a dátum, ám a járványhelyzet miatt ezt 2022-re halasztották. Most pedig végképp törölték, hiszen Kóbor Mecky nélkül új korszak kezdődik a magyar zenei életben.

„A zenész világban vannak jó zenészek, akik pótolhatók, de vannak pótolhatatlan emberek is. Mecky pótolhatatlan, és azt hiszem, hogy a mi generációnk 60 éves történetében most új struktúrát kell felállítanunk, mert persze nem adjuk fel, tovább kell mennünk a zenéléssel”

– lopta be a reményt a beszédébe a Metro, az LGT és a Skorpió együttesek kiválósága. A gyászmiséhez kapcsolódóan az Omega is kiposztolt egy rövidke információt a Facebookra, a megemlékezésen használt fénykép történetét felelevenítve.

„Elbúcsúztattuk Meckyt a Szent István Bazilikában. A csend tébolyító. A koszorú melletti fényképet Stekovics Gáspárnak köszönhetjük. 2018 szeptemberében Mecky Szombathelyen járt egy érdekes rendezvényen, ahol boldog és kifejezetten fiatalos formájában láthattuk. Telis tele volt tervekkel”

– írták megtörten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás