promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ukrán hírszerzés: az oroszok megtámadják január végéig az országot!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországnak sem jönne jól, ha háború törne ki a szomszédságunkban.

Oroszország nyilvánvalóan Ukrajna lerohanására készül, hiszen máris összevont 92 ezer katonát a két ország határa mentén. Egy kijevi tábornok szerint az invázió január végéig bekövetkezik.

Az ukrán hírszerzés úgy gondolja, hogy északról, keletről és délről várható ellenséges támadás. Az oroszok a légierőt, a haditengerészetet és a tüzérséget is be fogják vetni, és finoman máris arra figyelmeztetik a NATO-t, hogy ne avatkozzon be.

Ukrajna és Oroszország között 2014-ben éleződött ki az ellentét, Putyin elnök akkor adott parancsot a többségében orosz lakosságú Krím-félsziget megszállására. Az Egyesült Államok most őrnaszádokkal, radarrendszerekkel és harckocsi-elhárító rakétákkal próbál segítséget nyújtani.

Az oroszok természetesen nem vennék szívesen, ha a NATO beavatkozna az általuk helyinek tartott konfliktusba. A napokban ezért komoly erődemonstrációt is tartottak, lelőtték az egyik használaton kívül lévő műholdjukat.

Az akcióval azt akarták bizonyítani, hogy a nyugati államok műholdjai sincsenek mostantól biztonságban. Az USA komoly aggodalmát fejezte ki az orosz csapatok ukrán határ menti felsorakozása miatt, Putyin elnök szerint azonban mindez csupán felesleges hisztériakeltés.

Oroszország új anti-szatelit fegyvere képes akár 32 műholdat is elpusztítani, mire a NATO ellenlépéseket tudna tenni. Az ASAT nevű fegyver bevetése pillanatok alatt megbénítaná a nyugati hatalmak rakétáit, repülőgépeit, hajóit és szárazföldi erőit.

Az még egyelőre nem világos, hogy a megfélemlítés mellett mi volna Oroszország célja Ukrajna lerohanásával, illetve mire terjedne ki pontosan az invázió. Nyilvánvalóan Magyarország számára sem jönne jól, ha a 2022-es év egy háborúval indulna a szomszédságunkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás