promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kennedy elnök felesége tudta, hogy fájdalmas lesz a házasságuk, de megszédítette a hatalom
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

JFK homoszexuális gyerekkori barátja alighanem féltékenyebb volt a nőnél.

Az amerikai Jacqueline Lee Bouvier akkor vált világhírűvé, amikor 1953-ban John F. Kennedy feleségül vette, és így 1961 és 1963 között az USA rendkívül népszerű First Lady-jévé válhatott.

Sokan tudják, hogy Jackie Kennedy az elnök elleni merényletet követően, 1968-ban újra férjhez ment, ezúttal a dúsgazdag görög hajómágnáshoz, Aristotle Onassishoz. A nő sztorijában az a meglepő, hogy az élete, sorsa akár teljesen más irányt is vehetett volna.

Louis Bayard író a közelmúltban megjelent könyvében (Jackie & Me) arra keresi a választ, mi történt volna az egykori First Lady-vel, ha nem Kennedyt választja. Hanem – mondjuk – az elnök egyik legközelebbi barátjának számító Lem Billingset, aki egyfajta közvetítői szerepet játszott a formálódó pár tagjai között.

„Lenyűgözött Lem Billings személyisége, aki rendkívül zárkózott volt, mégis szinte mindenki tudott a homoszexualitásáról. A Kennedy család legbelsőbb köreihez tartozott már nagyon-nagyon korán”

– mutatott rá egy pikáns részletre Louis Bayard, aki alapos kutatómunkát végzett a könyvéhez. Feltárult előtte az a különös kapcsolati háromszög, amely Billingset Jackie Kennedy-hez és annak leendő férjéhez fűzte.

Egy alkalommal a későbbi elnök Billingset küldte el a nőhöz egy igencsak meglepő üzenettel. JFK nyilvánvalóvá tette kedvese számára, hogy nem lesz hűséges férj, ha egyszer összeházasodnak. Ez az ötvenes-hatvanas években egyébként nem számított nagy különlegességnek, így alighanem Jackie sem omlott össze a hírtől.

A regény szerzője szerint itt volt az a fordulópont, amikor a nő esetleg másképp is választhatott volna – de nem tette.

Jackie tehát már eleve tudta, hogy a házassága tele lesz fájdalmas élményekkel és szembesülésekkel, viszont rendkívül imponált neki Kennedy jóképűsége, szellemessége és persze gazdagsága.

Lem Billings szerint a nő csupán egy újabb meghódítandó célpontot jelentett JFK számára, márpedig a férfi imádta az efféle kihívásokat. Kívülről persze az elnöki család a két gyerekkel tökéletesnek tűnt, Kennedy afférjairól meglehetősen kevesen tudtak.

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy Marilyn Monroe miatt aggódjak”

– mondta egyszer Jackie a nővérének, és nagyjából így állt férje összes nőügyéhez. Érdekes, hogy Billings alighanem féltékenyebb volt nála, állandóan az elnök körül sürgölődött, és ki tudja, fiatalabb korukban milyen kapcsolatba bonyolódhatott a két férfi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás