promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 méteres, 155 kilogrammos ”szörnyeteg” érkezett a Fővárosi Állatkertbe
Borítókép:  Fővárosi Állatkert Facebook
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az új jövevényt az állatkert pénteki halloweeni programján láthatják először a látogatók.​

Habár a tulajdonképpeni halloween, azaz mindenszentek előestéje vasárnapra esik, a Budapesti Állatkert október 29-ére, azaz péntek estére hirdette meg az állatkerti halloweent.

Ezen a napon napközben az Állatkert a szokásos rend szerint működik, majd este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkező látogatók előtt. Az Állatkert minhárom kapuja, a főbejárat, az elefántházi kapu és a holnemvolt vári kapu is működik majd, hogy az érkező látogatók minél könnyebben és gyorsabban bejussanak. Belépni 22 óráig lesz lehetőség, az esemény vége pedig 23 órakor lesz, addig kell majd elhagyni a kert területét.

A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel léphetnek be, mindenki másnak 5500 forint lesz a belépőjegy. Jegyek korlátozott számban érhetők el, és az Állatkert már csütörtökön arra hívta fel a nyilvánosság figyelmét, hogy mivel óráról órára fogynak a jegyek, aki el szeretne jönni, annak minél hamarabb érdemes megváltani a jegyet az online jegyvásárlási felületen, nehogy lemaradjon. Az esemény napján már csak online lehet jegyet váltani a készlet erejéig.

A különleges hangulatú eseményen tűzzsonglőrökkel, tűztánccal és más tüzes produkciókkal, remek szelfi-, illetve fotótémát kínáló halloweeni installációval, családi tökfaragással, kézműveskedéssel, bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkányos arcfestéssel, boszorkánykonyhával, mécsesek ösvényével és vurstlival várják az érdeklődőket, és az is kiderül, hogy miért tartanak egyes állatokat rémisztőnek, vagy hogy a régi idők embere miért hozott bizonyos állatokat összefüggésbe a szellemekkel, vagy éppen a boszorkányokkal.

A Pálmaházban trópusi eső, az oroszlánfókák medencéjénél fókatréning is lesz, és a közönség ezen az estén találkozhat először a nemrégiben érkezett új aligátorral: a négyméteres, 155 kilogrammos hüllőt a Krokodilházban lehet megcsodálni.

Mivel a beltéri programhelyszínek mellett kültériek is lesznek, a szervezők külön is felhívják a figyelmet az október végi esték hűvösebb időjárásához igazodó ruházat gondos megválasztására.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás