promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a botrányvideó, amely nagyon sokkolta II. Erzsébetet és a brit királyi családot - 26 éve történt az ominózus interjú, amelynek 2022-ben is folytatódik a története
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez volt az első nagy botrány a nyilvánosság előtt, amelynek még most is vannak fejleményei.​

Ám ekkoriban a közösségi médiumok híján még nem perzselt fel mindent futótűzként a botrány, amely most a brit királyi családról szóló egyik legnépszerűbb sorozat, a Netflix Korona című szériája miatt újra a hírek és újságírók fókuszába került.

A Korona ugyanis a híresztelések szerint az 5. évadban be fogja mutatni ezt az interjút, így pedig garantáltan újra felszínre hozza majd a család régi botrányait is. Valóság és fikció nagyon is kéz a kézben jár mostanában, és bár a Korona rengeteg fikciós elemmel él, a valóság fontosabb pillanatait azért beemeli a képkockákra. 

Úgy tűnik, hogy az 5. évad egyik legfontosabb pillanata lesz ez a jelenet - írja a királyi család ügyeivel rendszeresen foglalkozó brit bulvároldal, az Express.

A Netflix ugyan ezt nem erősítette meg, a The Sun-nak nyilatkozó informátor azonban azt nyilatkozta, hogy tényleg ez lehet az évad egyik csúcseseménye. Az évad amúgy majd 2022-ban kerül fel a streamingszolgáltató oldalára.

Az 1995-ös interjú sokkolta a világot, főleg a beszélgetés utózöngéi voltak meglehetősen furák, hiszen később kiderült, hogy a BBC riportere, Martin Bashir félrvezette a hercegnőt, és ezt a későbbi vizsgálatot lefolytató Dyson-bizottság be is bizonyította. Dashir hamis dokumentumokkal rájátszhatott Diana félelmeire, amelyek szerint az egész udvar összeesküdött ellene.

Az interjú amúgy az egyik legnézettebb műsor volt Nagy-Britanniában, 23 millióan nézték meg az ominózus adást. Sokak szerint pedig Diana eme nyilvános szereplése ejtette az első komoly foltot a monarchia jó hírnevén, ez volt az a pillanat, amikor valamiféle varázs elszállt.

A BBC később megkövette Diana családját is, hogy elnézést kérjenek, és visszadtak minden olyan díjat, amelyet az adással elnyertek.

Vilmos korábban azt nyilatkozta, hogy a műsort soha többé nem szabad műsorra tűzni, épp ezért az Express információi szerint nagyon dühös, hogy a sorozatban bemutatják majd.

A Youtube-on persze minden megtalálható, itt bele is tudtok nézni az 1995-ön felvételekbe:

(Forrás: HVG, Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás