promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 15 éves srác mossa a legnagyobb sztárok autóit
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fiú kényszerbetegségben szenved, szélsőségesen tisztaságmániás, és éppen emiatt jó a munkájában.

Ki gondolta volna, hogy az autómosást is világszínvonalra lehet emelni? A 15 éves Zykiah Dichett pedig éppen ezt tette, hiszen a legnagyobb brit sztárok tartoznak a kliensei közé, akikkel rendszeresen szelfizik is, hogy ezzel még nagyobb hírverést csináljon az üzletének.

A srác a Manchester egyfajta külvárosának számító Salfordban él és dolgozik, így első körben a focicsillagokat tudta befűzni. Ma már Ryan Giggs és Gary Neville is vele tisztíttatja a kocsiját, de a bombázó külsejű tévés személyiség és influencer, Molly-Mae Hague is az ügyfelei közé tartozik, akárcsak a profi bokszoló és realitysztár Tommy Fury.

Fotó: Dirt 2 Clean Manchester/Facebook

Felmerülhet a kérdés, hogy mi Zykiah titka, de ebben semmi különleges nincs. A fiú elképesztő szenvedéllyel végzi a munkáját, imádja az autókat, és szereti karbantartani, formába hozni őket.

Persze, a hírességek barátsága is sokat jelent számára, a focisták például még dedikált stoplis csukákkal is meglepték. Meglepő, de a srác hobbija valójában az obszesszív-kompulzív zavarából, vagyis kényszerbetegségéből ered: már kiskorában felfigyeltek arra, hogy mániákusan törekszik maga körül a rendre.

Egy alkalommal a szülei autóápolási szettet ajándékoztak neki karácsonyra, azzal a szándékkal, hogy gyermekük többet tartózkodjon a szabad levegőn. Zykiah pedig üzleti vállalkozássá fejlesztette a dolgot, elsőként a rokonság autóit tisztította ki, járművenként 5 fontért.

Később aztán a szomszédjai is a kuncsaftjai lettek, és amikor a Facebookon is elterjedt a híre, a kocsik szó szerint sorban álltak a házuk előtt. Ma már önálló weboldallal is rendelkezik, ahol van mivel büszkélkednie.

„Olyan jól végezte a feladatát, hogy mindenki azt kérte tőle, jöjjön vissza legközelebb is. Ráadásul a legtöbben megduplázták a díjat, és a kért ötös helyet tíz fontot adtak neki”

– emlékezett vissza a fiú édesanyja. Egy helyi üzletember aztán állandó állást is felkínált a betegesen szorgalmas fiatal srácnak. Zykiah egyébként nem végzett el semmiféle tanfolyamot, mindent a maga erejéből sajátított el.

A Dirt 2 Clean Manchester nevű mini vállalkozása ma már többféle szolgáltatást kínál. Megmaradt a 10 fontos alapcsomag, de ha valaki igazán extra kényeztetést kér az autójának, akkor az 50 fontos „királyi” szolgáltatást választja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás