Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fülöp hercegről az oroszok nem hitték el, hogy tényleg ekkora nőcsábász

Fülöp hercegről az oroszok nem hitték el, hogy tényleg ekkora nőcsábász

Színes

Fülöp hercegről az oroszok nem hitték el, hogy tényleg ekkora nőcsábász

Színes

Promotions 09:39

A szovjet kémeknek fényképes bizonyítékaik voltak a korhely fiatalemberről, mégsem zsarolták meg.

Egy újabb könyv lebbenti fel fátylat a brit királyi család titkairól, amely – lassan úgy érezzük – kifogyhatatlan forrása a szaftos történeteknek. Úgy tűnik, hogy a közelmúltban elhunyt Fülöp herceg is bőven adott munkát az épségére vigyázó testőröknek, akiknek egy időben a szovjet kémektől is meg kellett védenie Erzsébet királynő bohém férjét.

Amikor a jóképű, de hitvány alaknak tartott Fülöp udvarolni kezdett a leendő uralkodónőnek, jövendőbeli apósa, VI. György rögtön ráállította a kémeit, hogy minél többet derítsenek ki a fiatalember hátteréről, szokásairól.

Nem sok köszönet volt abban, amit a király elé tártak, hiszen a jelentések magas fokú trehányságról, mocskos beszédről és éjszakákon át tartó részeg italozásokról szóltak. Erzsébet titkára, Jock Colville szintén arra figyelmeztette Györgyöt, hogy Fülöp aligha lesz hűséges feleségéhez.

Hasonló véleményen volt a király titkára, Tommy Lascelles is, bár ő még azzal toldotta meg a fiatalember jellemzését, hogy Fülöp durva és tanulatlan. Ráadásul három lánytestvérét náci kapcsolatokkal is meggyanúsították, ami szintén nem számított túl jó ajánlólevélnek.

A 16 éves Fülöpről kompromittáló fényképek is születtek, amelyeken náci tisztviselők társaságában láható.

Erzsébet anyukája egyszerűen csak „hunnak” nevezte leendő vejét, ami a nyugati világban a legnagyobb sértések egyike, a faragatlan barbárokat szokták illetni vele. Szinte csoda, hogy ilyen indulással a fiatal pár végül mintaházasságban tudott élni évtizedeken keresztül.

Mint a könyvből kiderül, Fülöpre a szovjetek is lehetséges célpontként tekintettek, a korhely fiatalembert pedig nem is lett volna nehéz kompromittáló dolgokkal zsarolni. Fülöp tagja volt például a hírhedt Csütörtöki Klubnak, amely a Sohóban tartott véget nem érő tivornyákat.

A társaság kapcsán még a Profumo-üggyel is kapcsolatba hozták, amely 1963-ban egész Nagy-Britanniát megrengette. A John Profumo hadügyminiszterről elnevezett botrányban a politika mellett prostitúció, kábítószerek és kémek is szerepet kaptak, és az FBI szerint Fülöp is nyakig belekeveredett.

A szovjet titkosszolgálat egyik jóindulatú tisztje, Eugene Ivanov állítólag látott egy csinos kis fotóalbumot, amelyben Fülöp és kuzinja, David számos hölgy társaságában szerepelt egy klubban.

A szovjet kém előbb el akarta lopni a képeket, de végül megelégedett azzal, hogy ötször-hatszor elkattintotta parányi Minox fényképezőgépét. A fotókat a jelentésével együtt elküldte Moszkvába, de végül az anyagot nem használták fel zsarolásra, állítólag azért, mert ócska hamisítványnak gondolták.

Borítókép: Profimedia