promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fülöp hercegről az oroszok nem hitték el, hogy tényleg ekkora nőcsábász
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szovjet kémeknek fényképes bizonyítékaik voltak a korhely fiatalemberről, mégsem zsarolták meg.

Egy újabb könyv lebbenti fel fátylat a brit királyi család titkairól, amely – lassan úgy érezzük – kifogyhatatlan forrása a szaftos történeteknek. Úgy tűnik, hogy a közelmúltban elhunyt Fülöp herceg is bőven adott munkát az épségére vigyázó testőröknek, akiknek egy időben a szovjet kémektől is meg kellett védenie Erzsébet királynő bohém férjét.

Amikor a jóképű, de hitvány alaknak tartott Fülöp udvarolni kezdett a leendő uralkodónőnek, jövendőbeli apósa, VI. György rögtön ráállította a kémeit, hogy minél többet derítsenek ki a fiatalember hátteréről, szokásairól.

Nem sok köszönet volt abban, amit a király elé tártak, hiszen a jelentések magas fokú trehányságról, mocskos beszédről és éjszakákon át tartó részeg italozásokról szóltak. Erzsébet titkára, Jock Colville szintén arra figyelmeztette Györgyöt, hogy Fülöp aligha lesz hűséges feleségéhez.

Hasonló véleményen volt a király titkára, Tommy Lascelles is, bár ő még azzal toldotta meg a fiatalember jellemzését, hogy Fülöp durva és tanulatlan. Ráadásul három lánytestvérét náci kapcsolatokkal is meggyanúsították, ami szintén nem számított túl jó ajánlólevélnek.

A 16 éves Fülöpről kompromittáló fényképek is születtek, amelyeken náci tisztviselők társaságában láható.

Erzsébet anyukája egyszerűen csak „hunnak” nevezte leendő vejét, ami a nyugati világban a legnagyobb sértések egyike, a faragatlan barbárokat szokták illetni vele. Szinte csoda, hogy ilyen indulással a fiatal pár végül mintaházasságban tudott élni évtizedeken keresztül.

Mint a könyvből kiderül, Fülöpre a szovjetek is lehetséges célpontként tekintettek, a korhely fiatalembert pedig nem is lett volna nehéz kompromittáló dolgokkal zsarolni. Fülöp tagja volt például a hírhedt Csütörtöki Klubnak, amely a Sohóban tartott véget nem érő tivornyákat.

A társaság kapcsán még a Profumo-üggyel is kapcsolatba hozták, amely 1963-ban egész Nagy-Britanniát megrengette. A John Profumo hadügyminiszterről elnevezett botrányban a politika mellett prostitúció, kábítószerek és kémek is szerepet kaptak, és az FBI szerint Fülöp is nyakig belekeveredett.

A szovjet titkosszolgálat egyik jóindulatú tisztje, Eugene Ivanov állítólag látott egy csinos kis fotóalbumot, amelyben Fülöp és kuzinja, David számos hölgy társaságában szerepelt egy klubban.

A szovjet kém előbb el akarta lopni a képeket, de végül megelégedett azzal, hogy ötször-hatszor elkattintotta parányi Minox fényképezőgépét. A fotókat a jelentésével együtt elküldte Moszkvába, de végül az anyagot nem használták fel zsarolásra, állítólag azért, mert ócska hamisítványnak gondolták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás