promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 50 év kellett hozzá, de végre kiderült, hogy ki volt a Zodiákus gyilkos?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy megoldatlan ügyekkel foglalkozó csoport tagjai azt állítják, hogy kiderítették a hírhedt Zodiákus gyilkos kilétét, ezzel pedig leleplezték Amerika egyik legismertebb sorozatgyilkosát, akit több mint 50 éve próbálnak elkapni a hatóságok.

A Zodiákus gyilkos egész Amerikát rettegésben tartotta a '60-as években a különös kegyetlenségével, és azzal, hogy rejtvényeket, illetve felkavaró leveleket küldött a sajtónak. Az eddigi információk alapján legalább öt embert ölt meg, kettőt pedig megsebesített, bár az egyik levelében 37 áldozatot vallott be.

A Zodiákus gyilkost azóta sem sikerült elkapni, pedig rengeteg gyanúsított volt az utóbbi több mint ötven évben – de most úgy tűnik, hogy végre pont kerülhet az ügy végére.

A Case Breakers nevű, nyomozókból, katonai hírszerzőkből és újságírókból álló csoport szerint egy Gary Francis Poste nevű ember volt a Zodiákus gyilkos, aki 2018-ban halt meg, és élete utolsó éveiben festőként dolgozott.

Azzal indokolják ezt, hogy a férfi neve kulcsfontosságú a hírhedt sorozatgyilkos üzeneteinek megfejtésében, ráadásul kísértetiesen hasonlított a kiadott fantomképekre, ugyanott voltak az arcán sebhelyek, illetve a csizmája is megegyezik a helyszínen talált nyomokkal – ráadásul a sötét kamrájából előkerült fotókat is sikerült összekötni a gyilkosságokkal.

Gary Francis Poste régi szomszédja szerint is ő volt a Zodiákus gyilkos, hiszen nagyon agresszív volt a családjával és kettős életet élt.

A hatóságok egyelőre még nem kommentálták a csoport nyomozásának eredményét, mivel egy jelenleg is folyamatban lévő ügyről van szó, így nem beszélhetnek róla – de ha kiderül, hogy tényleg ő volt a rettegett sorozatgyilkos, akkor megoldódott Amerika egyik legfélelmetesebb rejtélye.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás