Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rúzsa Magdi orvosa döbbenetes dolgot árult el

Rúzsa Magdi orvosa döbbenetes dolgot árult el

Színes

Rúzsa Magdi orvosa döbbenetes dolgot árult el

Színes

Helmeczi Benjamin 12:12

Megszólalt az énekesnő orvosa.

Hármas ikreket vár Rúzsa Magdi. Az énekesnő a közösségi oldalán is megosztotta az örömhírt, írásában azt is elárulta a követőinek, hogy már az első vizsgálat során kiderült, hogy ikreket vár, de azt csak a második alkalomnál tudták meg, hogy három gyermekük fog születni.

„Az orvosom szerintem kicsit lesokkolt. Nekem boldogság volt, aztán pánik, aztán jó öreg Magdis módon egy újabb csapat összeszervezésének az alapjaiba kezdtem, hisz csak akkor nem pánikolok be, ha tökéletes katonai stratégiám van, leosztott szereplőkkel és pontos létszámmal”

- írta a posztjában Magdi.

Az énekesnő orvosa szerint kész csoda a hármas terhesség, hiszen minimális volt az esélye:

„Az ultrahangvizsgálat alapján megállapítottuk, hogy Magdi három petesejt külön-külön megtermékenyülésével lett várandós. Ez a típusú várandósság nagyon ritka, minden 7000-10 000. terhességnél egyszer alakul ki spontán”

- nyilatkozott dr. Tidrenczel Zsolt, a Czeizel Intézet orvos igazgatója, a Bors-nak.

A lap megkérdezett egy másik szakértőt is dr. Csermely Gyula PhD. szülész-nőgyógyász főorvos személyében, aki több, mint húsz éves praktizálása alatt egyetlen egyszer vezetett le hármasiker szülést. Az orvos elárulta, miben más a terhesgondozás, ha három babát vár egy édesanya.

„A legfontosabb kérdés a hármasiker terhességeknél, de az ikerterhességeknél is, hogy az ikrek közösen használják a méhlepényt, vagy külön-külön. Óriási különbség van ugyanis az ellátás szempontjából. Nagyon sokan nem tudják, és sajnos sokszor nem is kerül rögzítésre az első vizsgálat során. Egy speciális ultrahang jel mutatja meg a 12 hétig, addig jól látható, utána viszont eltűnik. A későbbi vizsgálatok során pedig már nagyon nehéz rögzíteni. Ez döntően meghatározza, hogy mit kell csinálni a várandóság során. A közös lepényhasználat egyébként a magasabb kockázatú, bár eleve a hármas terhesség magában az, mint a magzatokra, mint az anyára nézve”

- fogalmazott dr. Csermely Gyula.

Borítókép: MTVA/Zih Zsolt