promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lerántjuk a leplet - ennyit kell szexelni a jó házassághoz
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Talán már mindenki elgondolkodott azon, hogy a boldog kapcsolat érdekében mennyi intim együttlétre van szüksége a párjával. De vajon számszerűsíthető?

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy heti hány szex a normális vagy kívánatos, már ami a minimumot illeti. Nyilván ez páronként, élethelyzetenként, sőt személyeként eltérő lehet, mégis van egy közös pont.

Sokszor hallottuk már, hogy nem a szex a legfontosabb egy kapcsolatban, de ha igazán őszinték akarunk lenni, anélkül vajmi keveset ér. De akkor mégis mennyi az annyi? Hányszor kell összebújnunk a kedvesünkkel, hogy a kapcsolat jól működjön? Szakemberek annak érdekében, hogy választ kapjanak erre a sokakat foglalkoztató intim kérdésre, egyszerűen megkérdeztek párokat, hogy milyen gyakran szexelnek.

Sajnos korábbi kutatások elég elkeserítő adatot hoztak, méghozzá azt, hogy a párkapcsolatban élők esetében a heti és a havi egy közötti együttlétszám mondható átlagosnak.

A mostani vizsgálat során egyértelművé vált, hogy a szex mennyisége és/ vagy minősége az idő előrehaladtával sajnos csökken. Emellett a szex gyakoriságára hatással van a munkahely, az életkor, a gyerekek. Ám egy érdekes tény szerint és most a házasok figyeljenek nagyon, ugyanis talán nem gordiuszi csomó, de a szex mennyisége fordított arányban van a válások számával. Minél többet szexel a pár, annál kevesebb az esélye, hogy kapcsolatuk véget ér.

Egy 2015-ben publikált tanulmány szerint, ha már meg van a heti egy, de jó szex, az már elégedettséget szül, ugyanakkor a heti kettő-három vagy a napi több már nem sorsdöntő. Így érvényes az örök igazság a kevesebb, néha több vagy puffogtathatjuk, hogy a minőség fontos és nem a mennyiség.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás