promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyilkost nevelsz! – mondták az anyukának, aki vadászni vitte a gyerekét
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Húst sokan esznek, de a többség nem hajlandó szembesülni azzal, hogyan kerül az étel az asztalukra.

Az új-zélandi Jesica Murphy egy 4 éves kislány anyukája. Hobbija a vadászat, amire alkalmanként a gyerekét is magával viszi. A kis Lyla számára természetes, hogy elejtett vaddisznókkal és más vadakkal fotózkodjon.

A 23 éves anyuka mindezért alaposan megkapja a magáét a közösségi médiában, az egyik kommentelő egyenesen azzal vádolta meg, hogy gyilkost nevel a kislányából. Pedig Jesica csupán azt akarja megmutatni a porontyának, hogyan és honnan kerül a hús az asztalra.

A nő családi példát követ a viselkedésével, hiszen maga is 4 éves volt, amikor először vadászatra vitték. Magyarországon, különösen egy falusi közegben ebben nincs semmi furcsa, mert a gyerekeket már nálunk is korán hozzászoktatják például a disznótor „véres szertartásához.”

„Nálam azzal kezdődött, hogy a mostoha apám rendszeresen eljárt vadászni, én pedig folyamatosan könyörögtem neki, hogy vigyen magával. Mindig nagyon dühös voltam, ha elaludtam, mire elindult”

– emlékezett vissza Jesica, aki később a nagyapját is elkísérte a vadászatokra. Lassan hétvégi programmá vált számára, imádta a reggeli friss levegőt, és azt, hogy a kutyákkal eredhet a vadak nyomába.

Mivel az elejtett állatok rengeteg húst szolgáltatnak, a nő szívesen ad belőle a családtagjainak, illetve azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a vadhúst. A hobbija nem minden veszély nélküli, nagyjából 12 évesen ugyanis elesett egy malaccal, amitől megsérült a gerince és kificamodott a csípője.

Véleménye szerint azzal, hogy a kislányát rendszeresen magával viszi a lövöldözésekre, a gyerek megtanulja jobban tisztelni a természetet. Az Instagramra kitett posztjai azonban nem mindenki tetszését nyerték el, valaki például azt kívánta neki, hogy

fürödjön meg a saját anyja vérében.

Jesica rájött, hogy az a legjobb taktika, ha egyáltalán nem válaszol az indulatos, gyűlölködő hozzászólásokra. Időközben más gyerekeket is maga mellé vett, mert hisz abban, hogy a természetjárás fontos eszköze a következő generáció tanításának.

„Mindenkinek megvannak a maga szokásai, nincs két egyforma ember. Néhányan vegánok, mások a boltból veszik az élelmet, és akadnak olyanok, akik a természetből szerzik a táplálékot. Senkinek sincs joga kritizálni a másikat”

– üzente meg az anyuka a trolloknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás