promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbüntetésre ítélték Szente Vajkot
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szente Vajkot jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve.

Szente Vajkot tavaly jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve – adta hírül az Index, miután a birtokukba került erről egy hivatalos dokumentum. Ebből kiderült, hogy egy költségvetési ügyről van szó, amiben több tettestárs is érintett, akik szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A portál megkereste a színész-rendezőt, hogy megkérdezzék tőle, valós ügyről van-e szó, továbbá arra is kíváncsiak voltak, vajon emiatt döntött-e úgy, hogy végül nem indult a Madách Színház igazgatói posztjáért.

„Egy édesanyám és általam vezetett családi vállalkozásunk könyvelése 8 és fél évvel ezelőtt számviteli hibákat vétett. A bíróság a károkozás tényét megállapította. A vállalkozás vezetőiként a könyvelés által elkövetett hibákért felelősséggel tartoztunk, és a kárt az utolsó fillérig megtérítettük. A bíróság a döntésével a jogkövetkezmények alól előzetesen mentesített, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem, melyet ezúton a szerkesztőségnek eljuttatok. Ebben látható, hogy büntetlen előéletű vagyok és nem állok a közügyektől való eltiltás alatt. A Madách Színház vezetésére kiírt pályázaton nem a fentiek miatt nem vettem részt, hiszen jogszerűen pályázhattam volna. Döntésemet más szempontok befolyásolták”

– fogalmazott a színész.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás