promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült pánik volt Moszkvában a metrón, miután valaki eljátszotta, hogy koronavírust kapott, komoly börtönbüntetésre számíthat!
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A moszkvai rendőrség letartóztott egy kandi kamerás átverést végrehajtó férfit, aki egy zsúfolt moszkvai metrókocsiban állva úgy tett, mintha a koronavírusos fertőzése miatt összeesett és meghalt volna. A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint Karomatullo Zaborovot február 8-án vették őrizetbe huliganizmus gyanújával, amiért akár öt évig tartó börtönbüntetés is kapható – írta a CNN.

 

A videót a Kara.Prank nevű csoport készítette és látni rajta, ahogy az arcmaszkot viselő férfi úgy tesz, mintha összeesne. Több utas is a segítségére sietett, azonban a férfi egyik társa elkiáltja magát, hogy az illető koronavírusos, erre pedig mindenki azonnal rettegve eltávolodik tőle, majd a többi utassal együtt pánikba esve rohan ki a szerelvényből, amikor a következő megállónál kinyílnak az ajtók.

A viccnek szánt felvételt február 2-án osztotta meg a Kara.Prank az oldalán, de a videót onnan azóta törölték. Youtube-on egy ideig még megnézhető volt, aztán onnan is törölték.

A tadzsik állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezték, és a rendőrség megtalálta két társát is, akiknek megtiltották, hogy elhagyják az orosz fővárost. Zaborov ügyvédje az orosz sajtónak azt állította, hogy a videó "oktató jellegű volt": nem viccnek szánták, hanem csak fel akarták hívni a figyelmet a koronavírus veszélyeire, és arra is, hogy mindenki viseljen arcmaszkot.

Az ügyvéd hozzátette, hogy szerinte nem is történt semmilyen bűncselekmény, védence pedig egyébként is önként ment be a rendőrségre kihallgatásra, és nem gondolta, hogy aztán le fogják tartóztatni. Az ügyvéd kijelentette, hogy még a védencét kihallgató rendőr is azt állította, hogy az ügyet valószínűleg ejteni fogják ellene – állítja a BBC.

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás