promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet már 50 éve nem vette fel ezt a ruhadarabot egyetlen nyilvános eseményen sem - tuti, hogy nem találod ki, melyik ez
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet királynő élete tele van sűrű titkokkal, elképesztően izgalmas kuriózumokkal és rengeteg hagyománnyal. Mostani cikkünkben pár érdekes öltözködési szokásáról számolunk be nektek.

II. Erzsébet királynő elképesztő mennyiségű ruhával rendelkezik, de ne úgy képzeljétek el, hogy rengeteg szekrénye van, amelyekhez odalép, ha éppen öltözködni akar, kiválasztja az alkalomhoz illő ruhadarabot, majd felöltözik, és elmegy egy nagy ceremóniára, országjárásra vagy éppen valamiféle titkos találkozóra.

A királynő ruháinak ugyanis egy hatalmas helyiség van szentelve a Buckingham-palota legfelső szintjén, az aktuális öltözékeket pedig nem ő választja ki saját magának, hanem segítői válogatnak helyette, ő pedig az eléje tett szettekből választja csak ki azt, amelyet szeretne aznap felvenni.

Érdekesség, de a királynő ruhatárában lévő ruhák színeinek is üzenetértéke van, korábbi cikkünkben már részletesen írtunk arról, hogy mit jelképez a kék II. Erzsébeten a diplomáciai találkozók alkalmával. 

De a színeknek amúgy is mindig szimbolikus jelentése van, a koronavírus-járvány idején a nemzethez intézett beszédében például kellemes zöld ruhában jelent meg tévében, amely a megújulásba vetett hit jele volt. Korábban készült róla olyan fotó is, amikor sárga pipacs-mintás ruhában látható - ezt a ruhakölteményt akkor vette fel, amikor a 20th Century Fox Stúdiójában tett látogatást.

Az a bizonyos virág pedig Kalifornia állam növénye.

A Town&Country egyik cikkében zseniális galériát láthattok Erzsébetről évről évre, és egy dolog ékesen kitűnik, hogy a királynő a nyilvánosság előtt szinte soha nem visel nadrágot, mindig ruhát, kabátruhát vagy nagyon ritkán szoknyát vesz fel az alattvalók és a világ előtt. Az Éva Magazin úgy tudja, hogy a királynő utoljára 1970-ben vett viselt nadrágot olyan nagyszabású eseményeken, ahol fénykép is készülhetett róla. A nadrág hátrébb rangsorolása az öltözködésben egyszerűen királyi hagyomány, Meghan Markle, aki szembe akar menni ezekkel a konvenciókkal, már sokkal több nyilvános eseményen visel nadrágot, és ennek is szimbolikus jelentése van így.

A királynő szereti az élénk színű ruhákat is, erre pedig roppant egyszerű a magyarázat, II. Erzsébet ugyanis fél attól, hogy nem tűnik majd ki eléggé a tömegből, ha matt vagy bézs ruhákat ölt magára.

(Forrás: ÉVA Magazin,Glamour,Cosmopolitan)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás