promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ellopták a méregdrága Jaguart, aztán három hónap múlva ismét ellopták
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Történt mindez annak ellenére, hogy celeb tulajdonosa beszerzett egy méregdrága nyomkövetőt.

Talán egy vérig sértett szakács áll a háttérben, talán nem, de annyi mindenesetre bizonyos, hogy Giles Coren ételkritikus autóját három hónapon belül már másodjára lopták el. A 65 ezer fontba került, tisztán elektromos hajtású Jaguar I-Pace a férfi londoni háza elől lett meglovasítva.

„Már megint ellopták azt a kib.szott kocsimat!”

– adta hírül Coren, amikor másodjára sem találta kedvencét a lakása előtt. Felindultságában egymillió fontot kínált fel azért, ha valaki visszahozza, de ez persze túlzottan nagyvonalú ajánlat lett volna.

 

Fotó: twitter.com/gilescoren

Az 51 éves tévés ételkritikus a közösségi médiában fakadt ki a tolvajokra. A verbális fröccsenésből bőven jutott a rendőrökre is, akik azt mondták neki, hogy nincs elegendő emberük a jármű felkutatására.

Coren meglehetősen elővigyázatosnak bizonyult, hiszen az első lopás után a gyártó javaslatára, 3000 fontért ultramodern nyomkövetőt szereltetett a kocsijára. De ez mit sem segített, és a hatóságok is 47 perc alatt zárták le az esetet, a fent említett emberhiányra hivatkozva.

Az ügyről beszámoló Daily Mail szerint az indítókulcs nélküli autókat meglepően könnyű meglovasítani. Két tolvaj szükséges hozzá: az egyikük egy speciális jelfogó eszköz segítségével átveri az autót, mintha nála lenne a kulcs, és ezután már a másik tolvaj be tud szállni, és el tud hajtani a járgánnyal.

A rendőrség szerint érdemes üdítős dobozban tartani az ilyen kocsik kulcsait, esetleg alufóliába csomagolva, mert az alumínium képes blokkolni a jeleit. Hasonlóan jó rejtekhely lehet a hűtőszekrény, ami szintén képes a leárnyékolásra.

A pórul járt Coren ólomdobozban tartotta a Jaguarja kulcsát, ennek ellenére illetéktelenek fértek hozzá odakintről a jelekhez. A rendőrségnek sikerült észlelnie a kocsi nyomkövetőjét, de amikor a megadott célponthoz értek, a jármű már nem volt sehol.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás