promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Pfizer koronavírus elleni oltásától került tolószékbe egy lány az anyja szerint
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ohiói édesanya szerint 12 éves lányánál szélsőséges mellékhatásokat váltott ki a védőoltás, amely majdnem a halálát is okozta. 

Stephanie De Garay állítása szerint miután lánya megkapta a második koronavírus elleni védőoltást, súlyos hasi és mellkasi fájdalmai jelentkeztek. Maddie úgy jellemezte anyjának a fájdalom súlyosságát, hogy „úgy érzi, mintha valaki ki akarná tépni a szívét a nyakán keresztül.” 

Az ohiói anya szerint a lánya további tüneteket is tapasztalt, ideértve a gasztroparézist, az émelygést, a hányást, a rendellenes vérnyomást és pulzusszámot, valamint az emlékezetkiesést. 

„A gasztroparézis egy olyan állapot, melyben a gyomor izmai nem működnek megfelelően. Általában erőteljes izom-összehúzódások juttatják át a táplálékot az emésztőcsatornán, de gasztroparézis esetén a gyomorfal izmai csak gyengén vagy egyáltalán nem működnek. Ez akadályozza a gyomor megfelelő kiürülését, zavarja az emésztést, hányingert és hányást, vércukorszint-ingadozást okoz” 

– olvasható a webbeteg.hu oldalán.

„Még mindig nem tudja megemészteni az ételt. Egy csövön keresztül kapja a táplálékot. Egy ponton járni és képtelen volt... aztán megint sikerült neki. Nem értem, miért, [az orvosok] pedig nem keresik az okokat. Azóta megint kerekesszékbe került, és a nyakát sem bírja egyenesen tartani”

 – nyilatkozta De Garay.

Több orvos vélemeényét is kikérték Maddie állapotával kapcsolatban, azonban mindegyikük azt állította, hogy a kislány nem az oltástól betegedett meg. A vizsgálatok során szorongásos zavart is diagnosztizáltak, az édesanya szerint azonban a vakcina előtt nem szenvedett efféle tünetektől a lánya. 

Szívszorító tapasztalata után De Garay azt mondta, hogy még mindig oltáspárti, ugyanakkor úgy érzi, hogy mindenkinek hallania kell a tragikus incidensről, mivel szerinte a gyógyszergyártó cég félresöpri az ügyet.  

A Pfizer korai klinikai vizsgálatai során az alábbi, hosszabbtávú mellékhatásokat jegyezték fel a kutatók:

  • idegrendszeri rendellenességek
  • mozgásszervi és kötőszöveti rendellenességek

(foxnews.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás