promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó kutya! Elkóborolt a család kedvence, de aztán visszatért – egy évtized múlva
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az eltűnésekor mindenfelé keresték, de még a beültetett mikrochip sem segített megtalálni.

A Jack Russell terrier egy kistermetű, rövidlábú angol kutyafajta, amelyet szívesen használnak rókák, borzok és más apróbb vadak előcsalogatására. Ritkán élnek 10–12 évnél tovább, ezért is megdöbbentő a nemrég a szigetországban történt eset.

A Covell család mindössze három hónapja birtokolta a Crumpet névre keresztelt kölyökkutyát, amikor a família újdonsült kedvence egyszer csak rejtélyes módon eltűnt a kertjükből.

Mindez 2010-ben történt, miközben a terrier egy másik kutyussal játszadozott. A gazdija, Sarah úgy gondolta, hogy addig ő nyugodtan átmehet a szomszédos udvarukra, mert el akarta látni a lovaikat.

Amikor visszatért, már csak az egyik kutyát találta otthon, Crumpet szőrén-szálán eltűnt. A család természetesen a keresésébe fogott, sőt még 300 fontos jutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek, de a kis kedvencük nem került elő.

„Nagyon-nagyon furcsa eset volt. Mindenhová elmentünk, de szó szerint mindenhová: körbejártuk a falut, leugrottunk a völgybe, szórólapoztunk, felkerestük az állatorvost. Sehol sem találtuk, nyom nélkül eltűnt”

– idézte fel a titokzatos esetet a nő. 2021. június 12-én azonban váratlan dolog történt. Az ügyeletes állatorvostól kapták a sokkoló hívást, hogy a kutyájukat megtalálták néhány kilométerre a házuktól, egy golfpályán. Csak közben eltelt majdnem 11 év.

„Először azt hittem, tévedés történt. Valóságos csoda, hogy visszatért az életünkbe, és azóta is minden reggel rácsodálkozunk, hogy jé, még mindig itt van!”

– mesélte Sarah. Eleinte attól tartottak, hogy fel sem fogják ismerni egymást, de a kutya rögtön az első találkozásnál körbeugrálta őket, és a farkát csóválta. Látszott rajta, hogy már születtek kölykei, és addig aligha találkozott állatorvossal, de összességében nem volt rossz állapotban.

A benne lévő mikrochip alapján sikerült egyértelműen azonosítani, arról viszont nem szól a hír, hogy a beültetett aprócska szerkezet révén miért nem sikerült sokkal korábban rábukkanni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás