promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hide the Pain Harold nem mosott kezet a kitolt barnamedve után, ezért elkapta a vírust
Borítókép:  Nébih
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyobb probléma az, hogy utána világhírű mém-figura elkezdett szendvicseket csinálni.

Ma már szinte mindennek van világnapja, de az élelmiszerbiztonságnak még nem volt, így az ENSZ 2018-ban megoldotta, hogy június 7-e legyen az. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) sok mindennel készült erre a jeles eseményre.

Elsőként kiadtak egy szakácskönyvet, amiben Bernáth József séf receptjei mellett az olvasók találkozhatnak élelmiszerbiztonsági tippekkel, dietetikai tanácsokkal és maradékmentő ötletekkel is. Utóbbi valóban hasznos, mert mi magyarok is rengeteg maradékot dobunk a kukába, amikből némi kreativitással teljesen új fogásokat lehetne készíteni, ha nyitottabbak lennénk a gasztronómiára.

A Nébih leforgatott egy reklámot is, aminek a főszereplője a világhírű mém, Hide the Pain Harold, azaz Arató András, aki egy jó kis trónolással kezdi a vécén, de kezet mosni már nem akar. Nagyobb probléma, hogy kulás kézzel bőszen elkezd szendvicseket gyártani, amit jóízűen el is fogyaszt mindenki.

A videó a norovírus-fertőzésre akarja felhívni a figyelmet, ami évente 15 millió ember megbetegedését okozza Európában. A lényeg, hogy ne csak koronavírus miatti félelemből mossunk kezet, hanem mindig.

Aki többet szeretne megtudni a vírusról, az kattintson ide, a videót pedig már most elkezdhetitek élvezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás