promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vírusvideó terjed a Snickers csokoládéról, sokan nagyon kiakadtak a gyártóra
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ausztráliában a közösségi média felhasználói bojkottra szólítják fel egymást: mindenkit arra bíztatnak, soha többet ne egyenek Snickers csokit. De mi történik valójában?

Az egész felháborodási hullámot egy TikTok videó indította el, amelyből kiderül, hogy a Snickerst Kínában gyártják. Hogy hogy derült fény minderre? Nagyon egyszerűen: valaki megnézte a csokipípír hátulját, ahol feketén-fehéren ez áll:

Made in China.

@thatjeremytoh

Found this in Woolies today. Apparently it’s been happening since March 2020. Come on Mars Confectionery! ##madeinchina ##snickers ##marsbars ##lollies

♬ original sound - Jeremy Toh

A Snickers a világ egyik legnagyobb mennyiségben eladott csokoládészelete, szinte mindenhol kapható. Az amerikai Mars, Inc. gyártja 1930 óta

Az Ausztrálok valamiért nagyon kiakadtak a tudattól, hogy olyan csokoládét kell enniük, amely Ázsiában készül. A gyártó szóvivője elmondta, hogy a vállalatnak ideiglenesen Kínából kellett beszereznie a termékeit, mivel az ausztrál Victoria államban található létesítményük több millió dolláros korszerűsítésen esett át.

Azt is elmondták, hogy az ausztrál létesítmény az év végén ismét elkezdi gyártani a csokoládészeleteket, így a termékek jövőre már ismét a helyi üzemből kerülnek az üzletek polcaira.

A TikTok videó ettől függetlenül hatalmas felháborodást váltott ki, sok ausztrál kijelentette, hogy nem vesz többé a híres csokoládéból.

„Számomra nincs többé Snickers” 

– jelentette ki egy kommentelő.

Az édességgyártó óriás – amely többek közt olyan márkákat is gyárt, mint a Twix, a Skittles, az Orbit és az M&M's – egyébként világszerte számos termékét Kínából, Egyiptomból és Hollandiától importálja.

Az ausztrál piacra szánt Twix csokoládékat például Egyiptomban állítják elő – itt a Mars 83 millió dollárt fektetett be egy gyártósor építésébe Kairóban. Ennélfogva nem is érteni teljesen, mitől vannak most úgy felháborodva a fogyasztók Ausztráliában. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás