promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási feszültség A mi kis falunk forgatási helyszínén, rendőrök is a helyszínen voltak
Borítókép:  RTL Klub
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lassan moccanni sem lehet a faluban, mindenhol turisták és kirándulók vannak.

Az RTL Klubon futó sikersorozat, A mi kis falunk óriási népszerűséget hozott az Esztergomhoz tartozó kis hegyi "falucskának", Pilisszentléleknek. A filmben Csuja Imre polgármestersége alatt szépen, csendben élő pici falu képe csupán a tévéképernyőn látszik, a valóság egészen más, a hétvégék és ünnepnapok alkalmával több száz turista keresi fel a települést.

Megesik, hogy a tursiták sokkal többen vannak, mint a helyi lakosok.

A parkolás pedig egy központi kérdés a település életében, hiszen a kanyargós kis utcácskák és a csak autóval való megközelíthetőség miatt óriási tumultus alakult ki most is a hosszúhétvégén. Egy helyi lap, az Infoesztergom beszámolója szerint már a helységnévtábla előtt 1500 méterrrel rendőrök irányították a forgalmat, és adtak információt az éppen aktuális parkolóhelyzetről.

A lap arról is írt, hogy amikor ők ott voltak, a faluba már nem lehetett behajtani, mivel a helyben kapott információk szerint megtelt, így csak a községbe vezető út mellett, illetve a nemrég átadott murvás parkolóban lehetett letenni az autókat. Közben Piliszentlélek Facebook-oldalon, illetve korábbi híradásokból is tudni lehet, hogy a tumultus komoly feszültségeket okoz a helyiek részéről.

Most például a menetrend szerint közlekedő busz alig tudott behajtani a településre, segítségre volt szüksége. Ezen a linken elérhetők a helyzetről készített videók is.

Az elképesztő turistaáradatból keletkező feszültségek elértek már magasabb szintre is, így az Esztergomi Önkormányzat úgy látszik, megpróbálja kezelni a kérdést, pár nappal ezelőtt 170 méteres murvás parkoló létrehozását kezdték meg, hogy a tömegturizmus okozta parkolási gondokat némileg oldják. Erről Hernádi Ádám polgármester számolt be Facebook oldalán.

Szeretnél még többet megtudni Pilisszentlélekről? Cikkünk a témában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás