promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert mennydörgő hangon kelt Karikó Katalin védelmére, majd porig alázta az „interneten tanyázó csürhét”
Borítókép:  Puzsér Róbert / youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kritikus dörgedelmes mondatokkal tette helyre az internet népét.

Puzsér Róbert talán Magyarország elsőszámú kritikusa, akinek a véleménye több száz ezer embert is érdekel napról napra, az elmúlt hetekben Majka és Berki Krisztián is megkapta a magáét, miközben Vasvári Viviennek és Friderikusz Sándornak is odatűzött egy-két keresetlen mondatot a kritikus.

Mostani cikkében napjaink egyik leghíresebb magyarjának, Karikó Katalinnak, a Pfizer-vakcina kifejlesztésében elképesztő érdemeket szerző kutatónak a védelmére kel az internetes gyűlöletcunami közepette.

Karikó Katalin ugyanis a nyilvánosság előtt bevallotta, hogy az állambiztonság beszervezte, beszervezett ügynökként tartották számon, de jelentést nem tett, senkinek a karrierjét nem gáncsolta ki. A népharag azonban ráhullt a kutatóra.

Puzsér már az ellen is felszólal, hogy a tények ismerete nélkül köpjük arcon a legjobbjainkat, de ennél messzebbre is megy, egyenesen a néplélek kilengéseiről kerekít nagyívű beszédet.

Mint írja:

"Nem tudom, hogy tett-e Karikó Katalin terhelő jelentést bárkire is, de nehezen tudom elképzelni, hogy ezt az azóta végzett munkájával ne fizette volna vissza az emberiségnek. Karikó Katalin egy példakép – és nem hiszem, hogy ezen bármi is változtathat. Ugyan miféle szörnyűségeket követhetett el egy egyetemista csaj Szegeden a hetvenes években? Karikó Katalin attól még hős marad, ha esetleg kiderül, hogy ő is ember, akinek vannak gyengeségei. Mindenkinek vannak – kivéve persze a kommentfalakon tanyázó csürhe tagjait: ők makulátlanok. Nem is tűrik el, hogy náluk bárki kiválóbb legyen – aki annak látszik, azt lerántják a sárba, és összemocskolják. Kész csoda, hogy még senkinek nem jutott eszébe közülük egyet sem Nobel-díjra jelölni"

A teljes cikk a Hírklikken olvasható el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás