promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert mennydörgő hangon kelt Karikó Katalin védelmére, majd porig alázta az „interneten tanyázó csürhét”

Puzsér Róbert mennydörgő hangon kelt Karikó Katalin védelmére, majd porig alázta az „interneten tanyázó csürhét”

Színes

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kritikus dörgedelmes mondatokkal tette helyre az internet népét.

Puzsér Róbert talán Magyarország elsőszámú kritikusa, akinek a véleménye több száz ezer embert is érdekel napról napra, az elmúlt hetekben Majka és Berki Krisztián is megkapta a magáét, miközben Vasvári Viviennek és Friderikusz Sándornak is odatűzött egy-két keresetlen mondatot a kritikus.

Mostani cikkében napjaink egyik leghíresebb magyarjának, Karikó Katalinnak, a Pfizer-vakcina kifejlesztésében elképesztő érdemeket szerző kutatónak a védelmére kel az internetes gyűlöletcunami közepette.

Karikó Katalin ugyanis a nyilvánosság előtt bevallotta, hogy az állambiztonság beszervezte, beszervezett ügynökként tartották számon, de jelentést nem tett, senkinek a karrierjét nem gáncsolta ki. A népharag azonban ráhullt a kutatóra.

Puzsér már az ellen is felszólal, hogy a tények ismerete nélkül köpjük arcon a legjobbjainkat, de ennél messzebbre is megy, egyenesen a néplélek kilengéseiről kerekít nagyívű beszédet.

Mint írja:

"Nem tudom, hogy tett-e Karikó Katalin terhelő jelentést bárkire is, de nehezen tudom elképzelni, hogy ezt az azóta végzett munkájával ne fizette volna vissza az emberiségnek. Karikó Katalin egy példakép – és nem hiszem, hogy ezen bármi is változtathat. Ugyan miféle szörnyűségeket követhetett el egy egyetemista csaj Szegeden a hetvenes években? Karikó Katalin attól még hős marad, ha esetleg kiderül, hogy ő is ember, akinek vannak gyengeségei. Mindenkinek vannak – kivéve persze a kommentfalakon tanyázó csürhe tagjait: ők makulátlanok. Nem is tűrik el, hogy náluk bárki kiválóbb legyen – aki annak látszik, azt lerántják a sárba, és összemocskolják. Kész csoda, hogy még senkinek nem jutott eszébe közülük egyet sem Nobel-díjra jelölni"

A teljes cikk a Hírklikken olvasható el.

Borítókép:  Puzsér Róbert / youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás