promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő kommentháború alakult ki a H&M egyik Facebook posztja alatt – ti kinek adtok igazat?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egymásnak estek a kommentelők a Facebookon, miután a H&M egyik kollekcióját egy olyan modell reklámozza, akiknek nyilvánvalóan van egy kis problémája.

Manapság még mindig a divatszakma azon képviselői vannak túlsúlyban, akik a „régi iskolát” képviselve makulátlan szépségű, már-már valószerűtlenül tökéletes modellekkel mutatják be márkáikat. Míg az etnikai sokszínűségre egyre többen odafigyelnek a szakmában, a nők realisztikus ábrázolása továbbra sem a divatipar erőssége – az agyonsminkelt, agyonretusált és tökéletes fények közé állított modellek klónhadserege kifejezetten rossz hatást gyakorol nők milliárdjainak az önértékelésére.

A H&M-re eddig is jellemző volt, hogy igyekezett minél sokszínűbb modellgárdát összeverbuválni, legújabb kampányuk azonban egészen merész húzás volt – a nyári kollekció egyes darabjait egy olyan modellel reklámozzák, akinek látványos bőrproblémái vannak.

Az alábbi Facebook posztban láthatod, miről is van szó.

A kommentelők közül sokan kiakadtak a hölgy pattanásos bőre láttán, amelyet a divatcég nemhogy nem kívánt palástolni, de erős a gyanú, hogy a fényekkel még rá is játszottak a látványra.

Néhányan azzal viccelődnek, hogy a sminkes biztosan lekéste a forgatást, míg mások azonnal kozmetikust hívnának a lány segítségére. Olyan reakció is érkezett, amely szerint ennyi erővel akárki lehet modell.

„Ilyen fejjel bőrgyógyászhoz kell menni, és nem modellnek.”


Forrás: H&M webshopja

Rengeteg pozitív komment is érkezett ugyanakkor, a legtöbben üdvözlik a kezdeményezést, amely szerintük az elfogadásról szól, és arról, hogy azok a nők is szépséget sugározhatnak magukból, akik nem tökéletesek, esetleg valamilyen testi problémával küzdenek. 

„Aki nem küzdött problémás bőrrel az szerintem soha nem fogja igazán megérteni, hogy ez milyen is. Ezért tudnak az emberek ilyen bántóan megnyilvánulni. Az ilyen kampányok viszont sokat segíthetnek abban, hogy elfogadjuk, szeressük magunkat a hibáinkkal együtt”

– írja az egyik kommentelő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás