promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A vírustagadók ezzel tartják távol magukat az oltottaktól
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az oltásellenesek egy csoportja ugyanúgy arcmaszkot visel, mint a többi ember, de ők egész más okból: így védik magukat a „kilökődő” vakcinadaraboktól.

A járványszkeptikus és maszkellenes csoportok tagjai is elkezdték betartani a védelmi intézkedéseket, de nem azért, mert elkezdtek hinni a vírusban, hanem mert 

attól félnek, hogy az oltottak megfertőzik őket a bennük lévő oltóanyaggal

– írja a Vice alapján a HVG.

A szaklap szerint a jelenséget egy többször cáfolt, minden tudományos alapot nélkülöző álhír táplálja, mely szerint az oltottak a bennük lévő oltóanyagot „kiengedve” vetélést, illetve a menstruációs ciklus felborulását okozhatják, ha egy nem oltott ember közelébe kerülnek.

Az oltásellenesek arra figyelmeztetik a követőiket, hogy tartsanak távolságot az oltottaktól. Szerintük jobb elkerülni a oltottakat, de védezésképp az arc eltakarása is megoldást jelenthet.

A lap azt is megemlíti, hogy az oltásellenesek különböző praktikát is bevetnek az oltottak távoltartására. Egy amerikai webshop például fenyőből készült teát árusít, amely a leírás szerint remek védelmet nyújt az oltottak által terjesztett fertőzések ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás