promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hűha, Harry herceget aztán jól elintézték!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Japánban vált közröhej tárgyává, ráadásul nem is igazán tehet róla.

Az erős személyiségnek számító, kissé törtető jellemű Meghan Markle-lel kötött házasságát követően Harry herceg hamar a brit királyi család fekete bárányává vált. A 36 éves kékvérű fiatalember a felesége szorgalmazására az Egyesült Államokba költözött, ahol – átlagpolgárként – a versenyszférában próbál helytállni.

Az elszántsága dicséretes, ráadásul a Szilícium-völgyben egy olyan cégnél kapott vezető pozíciót, amely az emberek mentális egészségének megőrzésében nyújt segítséget. Mindez talán említésre méltó sem lenne, ha Harry titulusa nem vált volna közröhej tárgyává a világ egyik felén.

A hivatali megnevezése ugyanis Chief Impact Officer, amit üzleti körökben szívesen rövidítenek és emlegetnek chimpo formában. A vicces hangzású szó Ázsiában pironkodást vált ki az emberekből,

japánul ugyanis a férfi nemi szervet jelenti.

A távol-keleti ország SoraNews24 nevű híroldala szentelt cikket annak, hogy sokan kezdenek kuncogni a tituluson, kortól, nemtől függetlenül mindenkit kínos mosolygásra késztet a kifejezés.

„Képzeljétek el, amikor Japánba jön, és chimpo néven mutatkozik be a partnereinek! Szeretném látni az arcukat!”

– kommentálta gunyorosan az egyik hozzászóló.

„Nekem ez jól hangzik!”

– kontrázott rá egy (valószínűleg hölgy) hozzászóló a Metro című lap kommentjei között, bebizonyítva, hogy ízlések és pofonok különbözők.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás