promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyilkossággal vádolják a Hősök rapperét? – Fluor Tomi kiáll mellette
Borítókép:  Eckü / youtube.com/Kisalfold pont hu (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas balhé van kialakulóban a hazai rap világában, ugyanis egy komment alapján Funktasztikus szerint a Hősökből ismert Eckü okozta a 2018-ban elhunyt DJ Zefil halálát.

2018-ban egy trombózis következtében elhunyt Szobics Ferenc, vagyis művésznevén DJ Zefil, akit most is rengetegen gyászolnak. Egykori barátja, Funktasztikus (Csató Adorján) a napokban készített az emlékére egy zenét „FantomFájdalom” címmel, a klip alatti kommentszekció viszont hamar eldurvult, ennek pedig súlyos jogi következményei is lehetnek.

„Eckü ölte meg az tuti”

– írta az egyik kommentelő, aki ezzel arra célzott, hogy valamilyen módon a Hősök rappere, Eckü (Baranyai Dániel) áll a három évvel ezelőtti tragédia hátterében.

Funktasztikus is reagált a komoly vádat tartalmazó hozzászólásra, és itt kezdődött az igazi balhé:

„Nekem is ez a teljes meggyőződésem. Sőt, biztos vagyok benne, Zefil halála óta velem folytatja ugyanazt a »láthatatlan« pszichikai hadviselést, amit addig vele művelt. Szemtől szembe nem mer találkozni a nagy »Hős«, bujkál a hazug, gyáva féreg. De isten malmai lassan őrölnek és a gyilkos megkapja a büntetését.”

Eckü természetesen ezt nem hagyta szó nélkül, hiszen valóban durva dologról van szó, és nyilvánosan kért segítséget, hátha valaki tudja, hogyan lehet kezelni ezt a szituációt:

„Évek óta nem üti meg az ingerküszöböm Funktasztikus acsarkodása személyem iránt. Ez viszont túlmutat a rapháborún, a Saláta magazinos utálkozásokon és minden vélt sérelmen. Ti mit csinálnátok a helyemben, segítenétek pár józan véleménnyel?”

Sokak meglepetésére Karácson Tamás, azaz Fluor Tomi is megosztotta a véleményét az üggyel kapcsolatban, és kiállt Eckü mellett, hiszen korábban már neki is meggyűlt a baja Funktasztikussal:

„Én értem ezt a reppes beefelgetést meg azt is, hogy csak akkor megy az új dal, ha belekötünk valakibe, aki érdekes, de ez már az a szint, ami k*rva ízléstelen és túlmutat még a műfaj határain is. Nem vagyunk már tizenévesek, ezek konkrétan jogi parák, ez itt egy uszítás, ami kvázi bárkit feljogosít arra, hogy késeljen be téged, mint gyilkost. Tényleg, én még azt a lemezét is megvettem Adorjánnak, amiből megtudtam, hogy mi össze vagyunk veszve, aztán mikor felhívtam, hogy mi a baj, rámb*szta a telót. Nem is az a bajom, hogy neki nem sikerült felnőni embert próbáló élethelyzetekhez, hanem hogy konkrétan egy közveszélyes elmebeteg, akivel foglalkoznia kéne valakinek. Egyedül azért nem pereltem be, mert attól féltem, hogy felakasztja magát. Hip-hop titkosszolgálatról beszél, összeesküvés elméletek vannak a fejében és úgy néz ki, senki nincs a közelében, aki tudna neki segíteni, hogy kirángassa a saját poklából. Nem váltotta be a tehetségét időben és a valóságon kívüli összes narratíva elfogadhatóbb lesz számára, bármi elfogadhatóbb lesz, mint az, hogy sok emberrel elrontotta a kapcsolatát és sok rossz döntést hozott. Lehetett volna máshogy. Sajnálom őt, de ez már az a szint, ahol következménye is kell, hogy legyen a dolgoknak.”

Azt még nem tudni, hogy mi lesz ebből, mivel tényleg komoly vádakról van szó, és ez már jóval több, mint egyszerű rapháború.

Itt lehet megtekinteni Eckü posztját:

Itt pedig Funktasztikus zenéje hallható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás