promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Aldi megszánta a tojásfestő hölgyeket: hihetetlenül hasznos ez a húsvéti termék
Borítókép:  PixaBay
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Időszakosan piacra dobott az Aldi egy olyan terméket, amely jelentősen megkönnyíti a hölgyek számára a tojásfestés bonyolult művészetét.

A tojásfestés ősidőkre visszanyúló hagyománya napjainkban sem vesztett népszerűségéből. A kifestett húsvéti tojás nemcsupán szép dekorációja lehet a lakásnak, de kedves ajándék is az érkező locsolók számára.

Ma már számtalan különlegesebbnél különlegesebb tojásfestési technika létezik, kezdve a legegyszerűbb, mártogatós módszertől egészen az ecsettel, aprólékosan megformázott mintázatokig. A díszítéshez bármilyen tojás felhasználható, azonban a festékek jelentős része nem mutat olyan szépen az átlagos, boltokban kapható, magyar tojásokon, a festék ugyanis nem tud kellően érvényesülni a barnás, krémszínű alapon.


Forrás: PixaBay

Ha igazán szép tojásokat szeretnénk festeni (különösen ha pasztell színeket is szeretnénk használni), érdemes először kifehéríteni a tojások héját. 


Bärbel Lange festőművész épp fehér csirketojásokat fest a műhelyében. Forrás: AFP

Egy kis ecet és víz segítségével bármelyik tojás szépen kifehéríthető, azonban az eljárás során a héj elvékonyodik, így az átlagnál sokkal könnyebben törik – elég egy apró mozdulat, máris összeroppan a kezeink között. 

Az Aldi azonban a napokban piacra dobott egy olyan hófehér tojásfajtát, amelyet külön tojásfestésre szánnak, így nincs más teendő, csak kifújni a tojásokat, és már díszíthetjük is őket.


Forrás: aldi.hu

A tojások héjának a színe egyébként a tyúkok tollazatának színével áll összefüggésben: a fehér tollúak általában fehér héjút tojnak, a barnák és vörösek pedig barnát.

Ha tehát meggondolnánk magunkat, és mégsem szeretnénk kifesteni a tojásokat, nem kell attól félni, hogy „mérgezettek", nyugodt szívvel rántottaként is elfogyaszthatjuk őket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás