promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elátkozott sziget: ha meglesz Oak Island kincse, új korszak köszönt az emberiségre?
Borítókép:  Lucasfilm / Collection ChristopheL via AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hátborzongató dolgokat is találhatnak az arany után kutatók.

A Kanadához tartozó Oak Island szigete elképesztő titkokat őriz. A legenda szerint a mindössze 57 hektáros földdarabon van elrejtve a világ legértékesebb kincse, amelynek megszerzéséért évszázadok óta folyik a hajsza. Egy profin felszerelt csapat most minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy megtalálja a föld mélyébe rejtett értékeket.

A sikernek azonban nagy ára lesz, mert a hiedelem szerint 7 embernek kell meghalnia addig, amíg a kincs előkerül. A félrevezető nyomokkal és veszélyes csapdákkal teli rejtekhely eddig 6 életet követelt, így nem lehetünk már messze attól, hogy a titok feltáruljon.

De mi is ez a kincs? Nos, ez jó kérdés, mert a két testvér, Rick és Marty Lagina által irányított (és pénzelt) csapat egyelőre lyukas gombokon, ökörpatkókon és famaradványokon kívül nem sok mindent talált, amint azt a History csatornán is hétről hétre láthatjuk. A legnagyobb lelet talán az az ólomkereszt, amely a misztikus szigetet a templomos lovagokhoz köti.

Fotó:  AETN UK / History

Több elmélet is született arról, mire bukkanhatnak az egyelőre nem talált pénzveremben:

  • egy 16. századi spanyol hajó aranyára,
  • William Shakespeare ismeretlen kézirataira (jó vizesek lehetnek azóta),
  • William Kidd kapitány kalózainak a 17. században elrejtett kincsére,
  • egy viking hajóra,
  • Marie Antoinette ékszereire,
  • szabadkőműves ereklyékre,
  • és ami a leghátborzongatóbb: a Szent Grálra és a frigyládára, amelyben két kőtáblán a Tízparancsolat olvasható, de abba rejtették Áron kivirágzott vesszejét és egy korsó mannát is.

Ha az utóbbi igaz, a Krisztushoz köthető tárgyak megtalálásával új korszak köszönthet az emberiségre. A frigyláda ugyanis csak azokban a napokban mutatja meg ismét magát, amikor a Messiás másodszorra is eljön hozzánk a Földre. Hát, izgalmas idők lesznek!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás