promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezen a napon: megszületett a világ egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa és a Dallas Bobby Ewingja
Borítókép:  Patrick Duffy / via femina.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Március 17-én rengeteg fontos esemény történt, így többek között megszületett Kincsem, Kurt Russell, John Wayne Gacy és Patrick Duffy, illetve ez Szent Patrik napja is.

  • Március 17-én van Szent Patrik napja, az írek egyik legfontosabb nemzeti ünnepe, amit minden esztendőben megrendeznek Írország védőszentje, Szent Patrik tiszteletére, aki a legendák szerint ekkor halt meg.
  • 1834. március 17-én megszületett Gottlieb Daimler, a német gépészmérnök, akit sokan csak a motorkerékpár feltalálójaként ismernek. 1900. március 6-án hunyt el.
  • 1874. március 17-én egy igazi legenda jött világra, hiszen megszületett Kincsem, „a legyőzhetetlen csodakanca”, akiről 2017-ben Herendi Gábor készített egy hatalmas sikerű filmet. 13 évesen, pont a születésnapján halt meg 1887-ben.
  • 1942. március 17-én megszületett John Wayne Gacy, a világ egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa, akinek a nevéhez legalább 33 haláleset fűződik. Sokan csak „Gyilkos bohóc”-ként ismerik őt, mivel a jótékonysági eseményekre általában bohócnak öltözött. 1994-ben, 52 évesen végezték ki.
  • 1949. március 17-én világra jött Patrick Duffy, aki hosszú évekig a Dallas című sorozat Bobby Ewingjaként csavarta ujja köré a nézőket, de az Egyről a kettőre című mókás kis szériával is sokak számára maradandót alkotott.
  • 1951. március 17-én megszületett a Golden Globe-jelölt Kurt Russell, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint például A dolog, Aljas nyolcas, Tango és Cash, Tűzparancs, Menekülés New Yorkból, A galaxis őrzői vol. 2., Nagy zűr kis Kínában vagy a Karácsonyi krónikák.
  • 1955. március 17-én világra jött a Forrest Gump Dan hadnagyaként ismert Gary Sinise, aki egyebek között az Apollo 13-ban, illetve a CSI NY: New York-i helyszínelők című sorozatban is szerepelt.

Forrás: Onthisday, Ezenanapon, IMDb

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás