promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A férfi, aki ritkán alkalmazott technikával neveli down-szindrómás gyermekét – Áron ma már sportol, olvas és színdarabot ír
Borítókép:  A kép csak illusztráció // Auditus
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Talán minden leendő szülő legnagyobb rémálma az, hogy gyermeke valamilyen betegséggel együtt születik. Kozma Zoli átélte mindezt, mélypontra jutott, de nem adta fel és egy elképesztő nevelési technika segítségével elérte, hogy megtörténjen a csoda. 

Zoli kétgyermekes apukaként várta feleségével harmadik babájukat még 21 évvel ezelőtt. A vizsgálatok szerint semmilyen jel nem utalt arra, hogy kisfia down-szindrómával fog megszületni, mely a szülés után két nappal később derült ki. 

A férfi elmondása szerint teljesen összetört, sírt, sőt még az a gondolat is megfordult a fejében, hogy bárcsak ne született volna meg a baba.

Erről a "A sztori a lényeg" podcastjében vallott őszintén, ahol azt is elmondta, miként mászott ki az akkori állapotból. 

A család életét egy down-szindrómás gyermekeknek szervezett tábor változtatta meg, mely után a férfi és felesége minden erejükkel azon dolgozott, hogy kisfiuk teljes életet élhessen. 

Rengeteg megpróbáltatáson mentek keresztül, mely tele volt tanulással, munkával és mérhetetlen kitartással, de végül sikerült. Megtörtént a csoda. Fiuk Áron, ma már úszik, síel, olvas, fest, sőt még színdarabot is ír.

Az elképesztő történetet itt hallgathatjátok vissza teljes egészében. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás