promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eladnád vagy kiadnád a lakásod? Ha ezeket a tippeket betartod, pillanatok alatt sikerülni fog!
Borítókép:  PX
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Eladó, kiadó most a szívem” – helyett a lakásom! Énekelhetné rengeteg ingatlan tulajdonos ezt a kicsit saját képemre formált Apostol szám részletet. Persze, ha már erre rászánta magát az ember, azt se felejtsük el megemlíteni, hogy mindez rengeteg pepecseléssel jár. 

Eladnám, de... 

Tehát megszületett a döntés, hogy eladod az otthonod. Remek időszak, dübörög az ingatlanpiac, az áraknak csak a csillagos ég és a vásárló pénztárcája szab határt. De, és itt van a "de" úgy érzed, hogy fel kellene készíteni a lakást eladásra, hátha még több pénzért lehet majd megválni tőle. Van egy jó hírem és egy rossz, kezdem a jóval. 

Valóban számít az, hogy időt és energiát fektetsz abba, hogy az otthonod a "legfittebb" állapotában tudd tovább adni. Nagyon sok olyan lakberendezőnél vannak, úgynevezett “csomagajánlatok”, amelyek kifejezetten a sikeres eladás érdekében születtek meg, de a rossz hír az, hogy egy bizonyos összeg felet, már nem éri meg.  

Egy kicsit határig lehet emelni az ingatlan értékét, de utána csak stagnálni fog. Másrészt, aki megveszi, a boldog új tulajdonos úgy is a saját képére szeretné formálni a lakás. Kis hibákat érdemes kijavítani, de nagyon sokszor elég, ha csak kicsit újragondoljuk, kiegészítjük, felfrissítjük és utána kattanhat is a fényképezőgép, készülhetnek a fotók. 

Kiadnám, de... 

A kiadásnál más a helyzet. Persze itt sem érdemes tízen-milliókat fektetni az ingatlanba, ha csak nem szeretnél a luxusingatlanokat kiadó tulajdonosokhoz tartozni, de ebben az esetben már igen is számít, hogy az a lakás, hogy néz ki, hisz legtöbb esetben bútorozottan adja ki az ember, mondhatnám azt is, hogy gyakorlatilag kész terméket kínál kiadásra.  

Ha hosszútávra tervezel érdemes energiát és pénzt fektetni az ingatlanba.

Jól megválasztott színek, burkolatok sokszor emelhetik az albérlet árát, ezek tulajdonképpen mind időtálló befektetések, ahogyan egy nyílászáró csere is. A bútoroknál nyilván kicsit másabb a helyzet, ezekről mindig a tulajdonos dönti el, hogy szeretne-e bele pénzt fektetni, de én azt mondanám, hogy reális kereteken belül érdemes egy szép konyhabútorba, beépített szekrénybe gondolkodni.  

De mi a helyzet azzal a megoldással, hogy csak alkalmanként adod ki a lakásod, turistáknak, nyaralóknak, üzletembereknek, külföldieknek? Igen, van ilyen is! Rákeres, lefoglalja, ott tölti az időt, kifizeti és távozik. A lakásod egy mini-hotel. Ha valahol, akkor itt és most sokat számít, hogy hogyan néz ki, milyenek a bútorok, milyen a minőség, milyen illata van, mennyire kényelmes, mennyire felszerelt és milyen extrák vannak benne. Ha erre adnád a fejed, akkor már ajánlott belefektetni egy nagyobb összeget és egy lakberendezőt is.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás