Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez a pávián eljátszotta az Oroszlánkirály egyik legismertebb jelenetét

Ez a pávián eljátszotta az Oroszlánkirály egyik legismertebb jelenetét

Színes

Ez a pávián eljátszotta az Oroszlánkirály egyik legismertebb jelenetét

Színes

Buda Villő 16:55

A hím pávián egy dél-afrikai nemzeti parkban a tarkójánál fogva emelte a magasba az oroszlánkölyköt. A jelenet kísértetiesen hasonlít a Disney egyik legnépszerűbb rajzfilmjének, Az oroszlánkirálynak ikonikus pillanatára, amikor Rafiki az élet körforgását szimbolizálva a magasba emeli Simbát, a trónörököst.

A hím pávián és az oroszlánkölyök furcsa kettősét egy olyan területen kapták lencsevégre, ahol az oroszlánok rendszerint a sziklák közé rejtik a kölykeiket, amíg zsákmányra vadásznak. 

Kurt Schultz, a safari park üzemeltetője azt nyilatkozta az Associated Pressnek, hogy 20 év alatt még soha nem látott ilyen viselkedést.


Forrás: Insider

„Nem egyedülálló, hogy a hím páviánok is gondozzák a fiatal állatokat, ám ez az egyed pontosan ugyanúgy dajkálta az oroszlánkölyököt, ahogy egy nőstény pávián a saját csecsemőjét gondozná”

– mondta Schultz.


Forrás: apnews.com


Forrás: Insider

Míg a pávián csapat többi része letelepedett, a képen látható hím ágról ágra cipelte a kölyköt, aki nagyon kimerültnek tűnt.

„Nem látom túl sok esélyét annak, hogy ez a szegény kölyök életben marad. A páviánok csapata hatalmas, egyetlen oroszlán nem lenne képes visszaszerezni a kisoroszlánt. A természet legtöbbször kegyetlen, és egy fiatal ragadozó kölyök túlélése nem könnyű. Az oroszlánkölykök veszélyt jelentenek a páviánokra, ha idősebbek lesznek. Nemegyszer tanúja voltam annak, ahogy a páviánok kegyetlenül megölik a leopárdkölyköket”

– mondta Schultz, aki sajnos nem jósol hosszú életet a kisoroszlánnak.

Borítókép: apnews.com

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria