Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kétméteres fafallosz rejtélye tartja lázban a bajorokat

Kétméteres fafallosz rejtélye tartja lázban a bajorokat

Színes

Kétméteres fafallosz rejtélye tartja lázban a bajorokat

Színes

HZS 12:50

Nyomoz a német rendőrség, mert Bajorországban, a Grünten hegy tetejéről eltűnt a turisták kedvelt célpontjának számító kétméteres fafasz. Igaz, az alkotással kapcsolatban több megválaszolatlan kérdés is van.

A kétméter magas, fából készült fallosz alakot öltő szobrot vágtak ki a Bajorországban. A Grünten hegy tetején már évek óta ágaskodó alkotás eltűnése ügyében nyomozást indított a német rendőrség – írja az Allgaeuer Zeitungra hivatkozva a BBC. A műből nem maradt más csak törzs és faforgács.

Több megválaszolatlan kérdés is van az évek alatt nevezetességé vált faszoborral kapcsolatban. Nem lehet tudni, ki készítette és állította fel, de az biztos, hogy több turista csak a szobor miatt mászta meg az 1738 méter magas Grünten hegyet. Ahogy az is biztos, hogy a Google Maps „kulturális emlékműként" kategorizálta be a fából készült, kétszáz kilogrammos falloszt.

„Nem tudjuk bűncselekmény történt-e vagy sem" – ezt a helyi rendőrség szóvivője, Holger Stabik mondta az Allgaeuer Zeitungnak. 

A közeli város, Rettenberg polgármestere, Nikolaus Weissinger nem örül a történteknek. Mint mondta, kár hogy eltűnt a fafasz

Borítókép: KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP