promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar lány applikációja forradalmasíthatja a használtruha-piacot – interjú
Borítókép:  Gardróbom sajtófotó
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Varga Renáta a megálmodója a vadonatúj magyar applikációnak, a Gardróbomnak, amely trendi, gyors és kényelmes megoldást kínál a használtruha-piacon, mindezt a környezettudatosság jegyében. A fiatal gyulai szépség, TikTokon tett közé egy videót, amiből aztán egy hatalmas ötlet született.

 

Reni a Promotions.hu-nak mesélt először a vállalkozásról és az applikáció működéséről. 

– Egy alkalmazás a már elunt, de még jó állapotú ruháknak? Honnan jött az ötlet?
– Korunk égető problémája a környezetszennyezés, és köztudott, hogy sajnos az egyik legszennyezőbb iparág a ruhaipar. A 21. század embere ezért egyre tudatosabban próbál fellépni a bolygónk jövőjének érdekében: mondhatni ismét aranykorát éli a használtruha-eladás, vétel. A globális trendeket követve hoztam létre a hazánkban egyedülálló Gardróbom nevű applikációt, hogy megkönnyítse a „second hand” ruhákat keresők dolgát. Nagyon fontos számomra a környezetvédelem. A fast fashion térhódítása miatt egyre több ruha kerül a piacra, miközben egy adott darabot egyre kevesebbszer viselnek az emberek.

– A használt ruhák eladására több felület is létezik a weben. Miben más ez az applikáció, mint a már létező platformok? 
 A témában elérhető oldalakat elavultnak éreztem, a legtöbbnek úgy gondolom, hogy ma már nincs is igazán létjogosultsága. A nem kifejezetten használtruha-eladásra létrehozott online piactereken, közösségi felületeken egy idő után elveszik a feltöltött termék. A Gardróbomban ezzel szemben egyéni profilok, részletes keresőfelület várja a vásárlót, ahol nemcsak arra lehet rákeresni, hogy „kék szoknya”, hanem többek között egy adott stílusra is. Illetve, ha valamelyik eladónak szimpatikus a stílusa, akkor be tudom követni az oldalát, így folyamatosan látom a termékeit. Gyakorlatilag így lesz a Gardróbom egy közösségi oldal a ruháknak.

– Mi történik azután, hogy rákattintottam a „megveszem” fülre?
– A termék a kosárba kerül, és a vevő ezt követően a belső egyenlegéből tudja megvásárolni azt. A pénz először a mi letéti számlánkra érkezik be, és egészen addig nem írjuk jóvá az eladónak, amíg a vásárló nem küld az alkalmazáson belül egy visszajelzést, hogy megérkezett hozzá a termék. A tranzakciót követően megnyílik egy chat szoba, ahol az érintettek megbeszélhetik a részleteket. A feladónak annyi nap áll rendelkezésére elküldeni a terméket, amennyit megadott a ruhadarab feltöltésekor, a szállítási költséget a vevő állja. Ha letelik a kitűzött dátum, bezárul a chat és onnantól kezdve az eladónak maximum 14 napja van, hogy elküldje a terméket. Ha nem teszi meg és a vevő jelzi ezt felénk, akkor a vásárló belső számlájára visszatérítjük az összeget, az eladót pedig szankcionáljuk. 

– Mikor válik elérhetővé az alkalmazás?
– A tervek szerint két hónap múlva. Ha elkészültünk a Google Play-ben és az App Store-ban is elérhetővé válik ingyenesen az alkalmazás. 

– Elég nagy visszhangot kapott a beharangozó TikTok videód. Úgy tűnik, nagy az érdeklődés az alkalmazás iránt...
 Igen, most tartunk közel 15 ezer megtekintésnél. Azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az indulásról készítettünk egy oldalt, az iratkozzfel.gardrobom.hu-t. A felhasználók feliratkozás után kapnak egy sms-t arról, hogyha elkészült az applikáció. Mindössze pár nap alatt már több száz feliratkozónk lett!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás