promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Romlik Michael J. Fox állapota: „A rövid távú memóriámnak lőttek”
Borítókép:  Michael J. Fox / Angela Weiss / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Vissza a jövőbe-trilógia színésze, Michael J. Fox lassan 30 éve szenved a Parkinson-kór miatt, és sajnos egyre rosszabbul van, de most elárulta, hogy mivel sikerül mégis pozitívnak maradnia.

A Marty McFly-ként elhíresült Michael J. Fox 1991-ben tudta meg, hogy Parkinson-kórban szenved, de csak 1998-ban közölte a világgal, mikor már érezte magán a betegség hatásait. Azóta sajnos hiába tesz meg mindent az egészségéért, rohamosan romlik az állapota, ez pedig már a színészkedésre is nagyon negatív hatással van, hiszen nehezen emlékszik a szövegeire.

„A rövid távú memóriámnak lőttek. Mindig is volt érzékem a szövegek memorizálásához. Volt néhány extrém szituáció a legutóbbi munkáimnál, ugyanis elég sok szöveg volt bennük. Mindkettőnél szenvedtem”

mesélte Michael J. Fox a People magazinnak.

A színész elmondta, hogy ezen kívül így már nem igazán tud gitározni, rajzolni és táncolni sem, viszont szerencsére talált magának egy új szenvedélyt, ugyanis elkezdett írni. Nagyon élvezi, ráadásul hamarosan megjelenik a „No Time Like the Future” című könyve is, ami miatt nagyon izgatott.

Michael J. Fox rettenetes dolgokon ment keresztül az utóbbi években, hiszen például 2018-ban el kellett távolítani egy daganatot a gerincéről, és mikor újra tanult járni, hatalmasat esett, ami persze eléggé megviselte őt fizikailag, és lelkileg is. Most elárulta, hogyan tud mégis vidám, és pozitív maradni ezekben a nehéz időkben:

„Az optimizmus fenntartható, ha folyton eszünkbe jut a hála, amit az elfogadás követ. Elfogadni azt, hogy ez a dolog megtörtént, és elfogadni úgy, ahogy van. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell törekedned a változásra. Ez nem azt jelenti, hogy büntetésként, vagy vezeklésként kell elfogadnod, hanem azt, hogy kezeld a helyén. Aztán lásd, hogy az életed hátralévő részében még mennyit gyarapodhatsz, majd ezek után tovább tudsz lépni”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás