promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elindította saját társkeresőjét a Facebook
Borítókép:  NASIR KACHROO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Facebook üzleti modellje lassan teljesen kiszámíthatóvá válik. Amit nem tud felvásárolni, azt megpróbálja lenyomni a piacon. Így járhat a Tinder applikáció is, mivel a közösségi oldalak királya saját társkeresőt indított. 

Október 19-én mutatták be a Facebook tárkeresőjét, a Facebook Dating-et, melynek elsődleges feldata, hogy konkurenciát csináljon az eddigi legnagyobb pártaláló app-nak, a Tindernek. 

A készítést nagy titkolózás övezte, nemigen sikerült bármilyen információt megtudni a készülő rendszerről, sőt a sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatón még az oda érkező újságírok sem tudták, hogy miről is lesz szó pontosan. 

Az új szolgáltatás használata rendkívül egyszerű:

az okostelefonos Facebook-applikációból a jobbra fent található ☰ ikonra kell kattintani, majd ott kiválasztani a Dating (Társkeresés) opciót. 

A szolgáltatás eddig 20 országban volt elérhető, de Európa kimaradt a sorból, egészen mostanáig. A felmérések szerint eddig kimagasló eredményeket ért el az új randi-oldal úgy, hogy a 2012-ben indult Tindernek el kell gondolkoznia azon, hogyan tovább. 

A szakértők szerint számítani lehetett egy ilyen fejlesztésre a közösségi oldaltól. 

Mark Zuckerberg két évvel ezelőtt azt mondta, hogy a Facebookon nagyjából 200 millió szingli felhasználó akad, így valószínűleg nincs hiány az ismerkedni vágyókból.

Meg is lett az eredmény, viszont a Tinderhez képest az FB sok újdonsággal is szolgál. Például saját magunk nyúlhatunk bele az algoritmusba, így kizárhatjuk az exeinket, az ismerőseinket, illetve a megadott adatok alapján rengeteg potenciális társsal találkozhatunk. Sőt, a nagy kék oldal még a titkos szerelmekre is gondolt. 

Annak, aki mégis valamelyik ismerősével szerezne randizni, ott lesz a „titkos szerelem”, azaz a Secret Crush opció. Ez lehetővé teszi, hogy bejelöljünk valakit, az ismerőseink közül, ám ő erről csak akkor fog értesülni, ha ő maga is Secret Crushnak jelölt minket.

A YouTuberek már rá is mentek az appra, így igaz egyelőre még csak angol nyelven, de már találhatunk pár vélemény-videót. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás