promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Győrfi Pált elrabolták – videó
Borítókép:  Promenad.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb ismeretterjesztő kampányfilmben vállalt szerepet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, de nem csak ő tűnik fel a videóban. 

Humorral még a legfontosabb üzeneteket is könnyebb átadni az emberek számára. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány is rendszerint vicces kisfilmek segítségével hívja fel a figyelmet az akár életeket menthető tudás elsajátítására.  

Az alapítvány „Ne parázz, sokkolj! – Újraélesztés defibrillátorral” címmel indított ismeretterjesztő kampányt, melyben nem csak a szóvivő, hanem a Valami Amerika gengszterei, Baláék is szerepet vállaltak. 

A három perces videóban a Csuja Imre által alakított maffia-vezér komplett bandája, sőt még a magyar vígjáték több főszereplője is visszatér, akik együtt tanulják meg, hogyan kell használni egy defibrillátort.  

Október 16-a az Újraélesztés nemzetközi napja. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjának célja elérni, hogy tovább javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon, és minél több ember tudjon róla, hogy országszerte rendelkezésre állnak nyilvánosan elérhető defibrillátorok, használatuk pedig laikusok számára is egyszerű, így nincs mitől félnünk. 

Abban, hogy hol találhatóak ezek a műszerek, illetve kiknek tudunk azonnal segítséget nyújtani szükség esetén, a 2017-ben indult Szívcity applikáció segít.  

„A Szív City egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás (a hirtelen szívmegállás) köztéri áldozatait. A Szív City app letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez. Évente 25 000 ilyen eset adódik országszerte, és a túlélés esélye percenként 7-10 százalékkal csökken. Életbevágó jelentőségű, hogy az újraélesztés mielőbb megkezdődjék” 

– írják az alkalmazás oldalán, amit ide kattintva te is letölthetsz.  

A „Ne parázz, sokkolj! – Újraélesztés defibrillátorral” videó forgatásáról egyébként werkfilm is készült, ami legalább olyan vicces, mint maga az ismeretterjesztő kisfilm.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás