promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltiltották az énekléstől Pataky Attilát
Borítókép:  MTI/Mohai Balázs
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ugyan a koronavíruson átesett Edda-frontember, Pataky Attila már jobban van, elhagyhatta a kórházat, de orvosai jó időre megtiltották neki, hogy énekeljen.

Az Edda zenekar két tagja nehéz időszakot él át: Pataky Attila és Gömöri Zsolt is elkapta a koronavírust. Szerencsére mindketten túl vannak a nehezén, kijöhettek a kórházból, de a teljes gyógyulásig még sok van hátra. Az Edda frontemberének például tilos az éneklés, kímélnie kell magát és hangját. 

„Kezdődő tüdőgyulladásom volt, csak suttogva, fojtott hangon bírtam beszélni. Teljesen el voltak gyengülve a hangszalagjaim, de már sokat javult. Két hete itthon vagyok, így még gyorsabb a felépülés, hála a feleségem és az anyósom csodálatos gyógyleveseinek. Ám mindezek ellenére az éneklés sajnos még várat magára. Most sokat kell pihennem nekem is és szerzőtársamnak is. A következő hónapokban, december végéig biztosan nyugton maradunk. (...) Egy zenésznek, egy énekesnek a legnagyobb félelme, hogy nem énekelhet többé. 46 éve nem volt olyan esztendő, hogy májusban ne indultam volna el koncertezni, ez egy nehéz időszak az Edda és nagyon sok zenekar életében" – mondta a Blikknek Pataky Attila.

Az énekes elárulta, próbál pozitív maradni és a gyógyulásra koncentrálni, szerencséjére a rajongók szeretete felemeli. „A Kárpát-medence minden tájáról írtak, és segíteni próbálnak. Megkerestek gyógyfüvesek, már csak azt nem tudom kitalálni, melyiket válasszam, de más módszereket is felajánlottak, elképesztő az a szeretet, ami árad a zenekar felé, nagyon hálásak vagyunk" – tette hozzá Pataky.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás