promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Videóra vették, ahogy egy szellem előjön egy bábuból
Borítókép:  Illusztráció - Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Brutális kísértethistóriák, amelyektől nem fogsz tudni aludni.

Cambridge-t (és Cambridgeshire-t) imádják a szellemek. A neten pedig rengeteg sztorit találni félelmetes találkozásokról. Ha pedig felütitek a Youtube-ot, az is tele van a kísértetvárosról szóló rémisztő történetekkel. Sőt, erre egy komplett iparág rápörgött, rengeteg túra is elérhető, ahol tematikus programok keretében ismerhetitek meg a város történelmét, ha ott jártok.

Egy esetről van egy nagyon jó videófelvétel is, pár éve egy kamera állítólag rögzítette, ahogy Oliver Cromwell szelleme elhagyja a "testét" Ely-ben. A felvétel a videóban 12 perc 10 másodpectől láthatjátok:

A hozzá kapcsolódó Cambridge-i legenda pedig így szól:

A Sidney Sussex Főiskola kápolnája körül egy halványsárga, fül nélküli fej szokott megjelenni. A hiányos fejről azt gondolják, hogy Oliver Cromwell kobakja lehet. Cromwell fejét ugyanis 1967-ben a főiskola területén helyezték végső nyugalomra, ám a pontos helyet természetesen titokban tartották.

Cambridge legérdekesebb szellemei:

A bűntudat visszajár

A Christ's Főiskola esetében a paranormális jelenség éjféltájt jelentkezik, és szigorúan csak teliholdkor. Ha valaki jó időben van jó helyen, akkor egy férfi szellemét pillanthatja meg az udvaron nyújtózkodó fa körül céltalanul körözni.

A szóbeszédek szerint a jelenés egy bizonyos Christopher Round szelleme lehet, aki a főiskola egyik munkatársa volt. Round és egy másik főiskolai kollégája állítólag ugyanannak a hölgynek udvaroltak, ami némi feszültséget okozott a két férfi között. Egyik este Round riválisa, Philip Collier gyanús körülmények között fulladt a főiskola medencéjébe. Egyesek szerint a fulladásért maga Round volt a felelős,

és csillapíthatatlan bűntudata miatt jár vissza kísérteni a főiskolára.

Doktor kísértet

A hófehér ruhába öltözött doktor Butts hosszú, csapzott hajjal és szörnyű, halálos vágással a nyakán már 1904 óta tartja félelembe a Corpus Christi Főiskolát. A depresszióban szenvedő orvost 1632-ben húsvétvasárnap a szobájában lógva találták. Senki sem tudja miért, de állítólag az orvos szelleme 1904-ben, közel háromszáz évvel a halála után visszatért a főiskolára.

Az Emmanuel Főiskola szellemének kilétét nem lehet tudni, ködbe burkolózik. Akik látni vélték, úgy gondolják, hogy a visszatérő kísértet egy öngyilkos lehetett. 

A Girton Főiskolában a tizenkilencedik század végén, a főiskola híres és neves Taylor Knob lépcsőjénél állítólag egy „szürke hölgy” tűnt fel. A misztikus történetgyárosok szerint az alak egy fiatal nő lehetett, aki meghalt, mielőtt elkezdhette volna tanulmányait az egyetemen.

Koporsó a szobában

A King's Főiskolában található Gibbs-épületet állítólag egy Barrett nevű férfi szelleme kísérti. Egy furcsa történet szerint Barrett meglehetősen különc ember volt, például egy koporsót tartott a szobájában. Egyik éjszaka titokzatos sikolyokat hallottak kiszűrődni a szobájából és a férfit holtan találták a szóbanforgó koporsóban. Halálának évfordulóján állítólag Barrett sikolya visszhangzik az iskola falai körül.

A Peterhouse Főiskola gazdasági vezetője Francis Dawes, 1789 szeptemberében felakasztotta magát, miután helyette, egy szerinte népszerűtlen férfit kiáltottak ki az iskola igazgatójának. Rejtélyes körülmények közt, sokkal később, 1997 áprilisában különös fehér alak feltűnését észlelték a diákok ott,

ahol Dawes vélhetően öngyilkos lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás