promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy Biblia miatt áll a bál Szilágyi István családjában
Borítókép:  Blikk
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szilágyi István unokájának birtokába került egy Biblia, amit Humenyánszky Jolán segítői is kerestek. Most ezen megy a vita.

A 17 éves Szilágyi Nándi, az ország Lópici Gáspárjának unokája nem számíthat nagy örökségre a nagypapája után, de soha nem is vágyott rá. Csupán egy 1837-es kiadású, Károli Gáspár-fordítású Biblia lesz az övé, ami a családban mindig apáról fiúra száll.

A könyv eredetileg Szilágyi István dédnagyapjáé volt, néhány éve viszont a színész fia elcserélte azt egy láncfűrészért. Később a Biblia kalandos úton, de visszakerült a családhoz, és a 49 éves Péter kikötötte, hogy azt nem kaphatja meg más, csak Nándi.

Humenyánszky Joli néni, a színész özvegye viszont nemrég keresni kezdte a könyvet, hogy egy közelgő kiállításán bemutassák, esetleg elárverezzék. Mikor kiderült, hogy a 17 éves unokához került, az idős asszony segítője fenyegetően lépett fel azzal szemben, aki korábban őrizte a családi kincset.

„Emlékszem, papa nagyon sokat olvasott belőle, mesélte nekem a történeteket. Nemcsak a Bibliából, hanem arról is, hogy a családunk melyik tagja mikor és hogyan kapta meg. (...) Mindig azt mondta nekem, hogy apa után én öröklöm majd, és ha eljön az idő, akkor tovább kell adnom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon kerül hozzám a Biblia, de én vagyok az egyetlen Szilágyi, akinél lehet a Biblia”

- fogalmazott a Blikknek Nándi, aki elmondta, hogy esze ágában sincs megválni a könyvtől.

„Ez maradt nekem papa után, és az egész család tudta, hogy ő ezt nekem szánta. Az anyaginál sokkal fontosabb a Biblia eszmei értéke, ezért is örülök, hogy már nálam van. Már elkezdtem tanulmányozni, nézegetni, sajnos, igen rossz állapotban van. El is kell vinnem könyvkötő szakemberhez, hogy ne romoljon tovább az állapota”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás