promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme az augusztus 20-i tűzijáték! – videó
Borítókép:  részlet a 2019. augusztus 20-i tűzijátékból. Forrás: Infostart.
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Szent István ünnepéhez kötődő tűzijáték, de a hagyományt nem szakítanánk meg, ennek érdekében egy kis „trükkhöz” folyamodtunk.

Bő egy hónappal ezelőtt jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely, hogy a 2020. augusztus 20-i tűzijáték a koronavírus-járvány miatt mindenképpen elmarad.

Egyébként negyvennéggyel, 5046-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs

– közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 609, 3678-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 759. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 43 százaléka budapesti. Kórházban 57 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7663-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 390 079.

Szerkesztőségünk a tűzijáték hagyományát nem szerette volna megtörni, ezért egy kis „trükkhöz” folyamodtunk: elevenítsétek fel a 2019. augusztus 20-i tűzijátékot!

A nemzeti ünnep alkalmából készített dalt Drága Hazám – Augusztus 20. címmel Nagy Szilárd és Ragány Misa. Az alkotók csütörtöki közleményükben arról írtak, hogy szerzeményükkel az elmaradt ünnepi nagyrendezvényeket szeretnék valamelyest kompenzálni.

„Véleményem szerint az államalapításra emlékezés a legfontosabb nemzeti ünnepünk, hiszen csak pozitív vetületei vannak, nem sejlik fel augusztus 20-án fájdalmas szétszakítás, kivégzés vagy forradalom. Ebből az alkalomból szerettünk volna méltó emléket állítani a magyar sikereknek”

– idézi a közlemény Ragány Misát.

A dal zeneszerzője Szűcs Norbert, szövegírója Hujber Szabolcs, valamint Nagy Szilárd és Ragány Misa is feltűnik mind zeneszerzőként, mind szövegíróként. A Vámos Zoltán által készített videoklipben a több mint 1000 éves magyar történelem mozzanatai, gyönyörű tájak és sportsikerek jelennek meg négy percbe sűrítve

– olvasható a közleményben.

Az összegzés felidézi, hogy az előadópáros tavasszal vált ismertté az Európa 2020 című átdolgozással, amellyel a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetre reflektáltak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás