promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ördög Nóráék kisboltja pokollá tette a helyi lakosok életét?
Borítókép:  Ördög Nóra és Nánási Pál / via jegy.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen kíváncsiak Ördög Nóra és Nánási Pál Nekem a Balaton nevezetű boltjára Balatonakarattyán, de hamar kiderült, hogy ez nem várt, komoly problémákat okoz az ottaniaknak.

Nemrég nyitott ki Nánásiék kisboltja, a Nekem a Balaton, és persze nagyon sok embert érdekelt, hogy mit is hozott össze Ördög Nóra és Nánási Pál. Nagy a siker, hiszen folyamatosan jönnek a vásárlók Balatonakarattyára, viszont a legtöbben kocsival érkeznek, és a környék utcáin parkolnak, ráadásul vannak olyanok is, akik jóval gyorsabban közlekednek a megengedettnél – ezért telt be a pohár a nyugalmukat elvesztő helyieknél, akik nyílt levélben kértek segítséget.

„Nem értjük, hogy üdülőövezetben miért kellene elviselnünk ekkora forgalmat. Tavaly a környéken óránként ha két autó ment át, sokat mondunk. Soha nem volt gond a parkolással, a zajjal. Legtöbbünk gyerekkora óta itt nyaral, generációk nőttek fel itt békésen, az utcán biciklizve, tollasozva. A gyerekek egyedül mentek a kisboltba kalácsért, tejért vagy épp szúnyogriasztóért, ha kellett. Most ott tartunk, hogy a gyerekek egyedül az üveggyűjtőig sem tudnak elmenni, mert percenként autók száguldoznak 30 helyett 60-al, vagy épp sehova sem nézve parkolnak ki-be az autók. Többször a szerencsén múlt, hogy az autó nem ütött el egy biciklist vagy minket”

– írták a Sirály utca, illetve a Strand utca környékén élők.

Már hivatalos úton is megpróbáltak tenni a dolog ellen, hiszen az autósok tönkreteszik a nyaralók előtti részt, a lakosok alig tudnak kiállni a járművek miatt, és úgy összességében nagyon zavaró számukra a veszélyérzet, a nyüzsgés és a mérhetetlen zaj. Van a környéken pár percnyire egy nagyobb parkoló, és ha oda állnának a bolt vendégei, az talán enyhítené a problémát.

Ördög Nóráék napokkal ezelőtt egy videóban próbáltak üzenni az embereknek, hogy használják a fent említett parkolót, és ha tehetik, inkább kerékpárral jöjjenek oda, szóval tisztában vannak a helyiek gondjával, de a Borsnak külön is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban a híresség:

„Folyamatos egyeztetésben vagyunk a rendőrséggel, önkormányzattal, minden szervvel, akikkel csak kell az ügy kapcsán. [...] Azt gondolom, az itt lakók 90 százalékának a világon semmi gondja sincs a kisbolt népszerűségével, de mindig akad, akinek valami nem jó. Igyekszünk megoldani a problémát!”

Az még kérdéses, hogy mi lesz a balhéból, hiszen tény, hogy nagyon jól megy az üzlet, de ilyen közösségi visszhang után lehet, hogy elgondolkodnak majd azon, hogy esetleg elköltöztessék a boltot egy megfelelőbb helyre Balatonakarattyán, hogy tudjanak pihenni az emberek.

Itt lehet elolvasni az utca lakóinak nyílt levelét, amiben nehezményezik a kialakult helyzetet:

Itt pedig megtekinthető a videó, amiben Ördög Nóra és Nánási Pál arra kérnek mindenkit, hogy ha lehet, ne a bolt környékén álljanak meg, hanem a közeli parkolóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás