promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon kiakadtak Sebestyén Balázsra a háziorvosok
Borítókép:  Sebestyén Balázs / bors.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sebestyén Balázs múlt héten eléggé felborzolta a kedélyeket pár durva megjegyzéssel, aminek most akár jogi következményei lehetnek, hiszen a teljes háziorvos társadalom nekiment a hírességnek.

A népszerű műsorvezető, Sebestyén Balázs sok embert kiakasztott, mikor múlt héten a Balázsék egyik adásában arról az idős házaspárról beszélt, akik forgalommal szemben haladtak az M4-es autópályán. A sztár azt mondta, hogy a közbiztonság érdekében nem engedné vezetni az időseket, és azokkal az orvosokkal is foglalkozni kéne, akik 5 000 forintért átengedik őket az alkalmasságin.

Akadtak olyanok, aki osztották ezt a véleményt, de sokan felháborodtak, hiszen voltaképpen korrupcióval vádolta meg a háziorvosokat, ez pedig természetesen nagyon nem tetszett nekik. El is juttattak a 24 számára egy közleményt, amiben kikérik maguknak az elhangzottakat, és korrekcióra szólítják fel Sebestyén Balázst.

„A Háziorvosok Online Szervezete, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja, a háziorvosi és házi gyermekorvosi kollegiális vezetők a teljes háziorvos társadalom nevében elhatárolódnak Sebestyén Balázs műsorvezető azon kijelentéseitől, miszerint a háziorvosok 5000 forintért egészségi alkalmasságot igazolnak olyan idős páciensek részére, akik a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból amúgy alkalmatlanok. A műsorvezető evvel kapcsolatos gondolatmenete sértő, rágalmazó, durván általánosító a háziorvos társadalomra nézve, másrészről korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat. A térítési díj ellenébe igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásokról szóló jogszabály pontosan meghatározza, hogy 60 év felett 2500 forint, 70 év felett pedig 1700 forint az alkalmassági vizsgálatok díja. [...]

Kérjük Sebestyén Balázs műsorvezető urat a fentiek tudomásul vételére. Felszólítjuk továbbá, hogy az általa elmondott gondolatokat nyilvánosság előtt korrigálja, hiszen a háziorvos tevékenysége során közmegbizatást teljesít és közérdekű tevékenységet folytat. Sebestyén Balázs nagy nyilvánosság előtt elhangzott kijelentései és különösen azok stílusa ennek csorbítására alkalmasak (Btk.), de érintik becsületünk megsértését és jó hírnevünk csorbítását is (Ptk.)”

– olvasható a közleményben, ami alapján akár jogi következményei is lehetnek annak, ha Balázs nem cselekszik.

Viszont azt is elismerték, hogy szerintük is van alapja Sebestyén Balázs egyik gondolatának, és ők is támogatnák egy bizonyos kor fölött egy jóval átfogóbb alkalmassági vizsgálat bevezetését – konkrétan azt írták, hogy például 80 éves kortól javasolnák ezt.

A kérésnek jó eséllyel eleget fog tenni a rádiós, hiszen ő is elmondta, hogy direkt fogalmazott ilyen keményen a témaindítás érdekében, és valószínűleg nem akarna magának egy ekkora problémát, főleg nem egy ilyen apróság miatt, hiszen így is nagyobbra nőtt a balhé, mint sokan gondolták volna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás