promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas titkot őrzött sokáig Mel Gibson
Borítókép:  VALERIE MACON / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Oscar- és Golden Globe-díjas színész nem akarta, hogy aggódjanak a rajongók.

A színész sajtósai hivatalosan is bejelentették, hogy Mel Gibson áprilisban átesett a koronavíruson. Úgy néz ki, hogy anno nem akartak nagy port kavarni vele, és remekül sikerült titokban tartani az egészet, pedig Gibson egy hétig még kórházban is feküdt. Itt remdesivirrel kezelték, ami köztudottan segít a fertőzötteken.

„Még áprilisban volt koronavírus tesztje, ami pozitív lett, így egy hétig bent kellett lennie a kórházban. A remdesivir nevű hatóanyaggal kezelték. Utána ismét többször is átesett a teszten, de mindegyik negatív lett, a szervezete pedig elkezdett antitesteket termelni”

– mondták a sajtósok.

Abban az időben az adatok azt sugallták, hogy a koronavírusos betegek kórházi tartózkodását a gyógyszerrel átlagosan négy nappal csökkenthetik, összehasonlítva azokkal, akik sima kezelést kaptak remdesivir nélkül. Sok még mindig a kérdőjel, de Gibson gyógyulását úgy néz ki, hogy felgyorsította.

Azonban ettől még senki se ettől várja a megváltást.

„A remdesivir úgy tudom egyáltalán nem használ, vagy csak csekély hatása van. Összehasonlítható a tamiflu-val, és talán nem is ugyanolyan jó”

– nyilatkozta anno William Haseltine, aki már régóta tanulmányoz vírusokat.

Tehát segít, de nem ellenszer, Mel Gibson azonban szerencsés lehet, hogy megkapta a tesztelési fázisban.

A 64 éves színész a kaliforniai otthonába van, és továbbra is tünetmentes.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás