promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Force of Nature-kritika: Mel Gibson pocsék filmet választott a visszatérésre
Borítókép:  Mel Gibson a Force of Nature című filmben. / microsoft.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már előre lehetett tudni, hogy a Michael Polish által rendezett Force of Nature egy maximum B-kategóriás akciófilm lesz. Ettől függetlenül felkerült a radarra, hiszen Mel Gibson is szerepel benne, és rég láttuk őt igazán keményen zúzni, főleg úgy, hogy a háttérben egy kegyetlen hurrikán tombol. Nos, a rajongók sajnos biztos, hogy csalódni fognak.

Michael Polish (akinek az egyetlen ismertebb munkája a sok zugfilm mellett a 2006-os Családi űrutazás) fogta a valaha nagyobb művekben is szereplő feleségét, Kate Bosworth-öt, az Út a vadonba egykori sztárját, Emile Hirsch-t, és egy kiöregedett akció-veteránt, Mel Gibsont, hogy elhozzon nekünk egy tökös kis alkotást, ami ugyan nem sok pénzből készült, de legalább érdekes az alapötlete.

A Force of Nature arról szól, hogy éppen hatalmas, halálos hurrikán pusztít egy amerikai városban, ezért kiürítik a társasházakat, de az egyikben többen is vannak, akik nem akarnak lelépni. Egy lakó nagyértékű kincset rejteget, amire persze pont most akarnak lecsapni a rosszfiúk, ezért mindenkinek veszélybe kerül az élete – és nem csupán az időjárás miatt.

Ez alapból nem is lenne rossz, hiszen ott van a bezártság és a feszültség lehetősége, csupán az a gond, hogy szinte minden rettenetesen olcsón, gagyin van megvalósítva, így az egész elképesztően amatőrnek tűnik. Ráadásul, aki Mel Gibson miatt tapadna a képernyő elé, az sajnos szomorú lesz, ugyanis nagyjából 10 percig szerepel a filmben, amiben amúgy is Bruce Willist váltotta le.


Kép: Mel Gibson a Force of Nature című filmben. / collider.com

Ezt a csalódást végig nehéz lenyelni, és a többi színész sem segít abban, hogy jobban érezzük magunkat, mivel szinte kivétel nélkül érezni rajtuk, hogy csupán a pénzért vállalták a szereplést, így nem is nagyon erőltetik meg magukat. Ráadásul a párbeszédek is annyira kellemetlenek helyenként, hogy szinte reménykedünk a szereplők minél korábbi halálában.

Ugyan van pár egész kellemes lövöldözés, apró fordulat, meg bunyó, de mindent aláás a rendezői csapongás, ami miatt végül élvezhetetlen lesz az élmény.

A Force of Nature pont akkor engedi el teljesen a gyeplőt, mikor kezdene összeállni a történet, és elégedetten csettintenénk, hogy ez nem is akkora förtelem, mint gondoltuk. De sajnos pont, hogy a vége lesz az, ami miatt úgy érezzük, hogy elpazaroltunk az életünkből másfél órát.

Kár érte, mert sokan vártuk már Mel Gibson nagy visszatérését, és szinte érthetetlen, hogy miért is szerepelt ebben a filmben. Voltak ugyan jó ötletek, de a kivitelezés és a pocsék rendező elgáncsolta az egészet, így végül egy nagy csalódás lett, ami még egy esős estén is csak úgy jelenthet legalább minimális szinten szórakozást, ha tényleg nincs más, amit megnézhetnénk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás