promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Részeg férfi rongálta meg L.L. Junior fiának sírját
Borítókép:  Egy az Egyben
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rendőrök állították elő azt a részeg férfit, aki fotózkodni akart L.L. Junior kisfiának végső nyughelyénél, de véletlenül megbotlott, és így kárt tett a sírban.

Valóságos zarándokhellyé vált L.L. Junior kisfia, Lesi Dávidka sírhelye a Fiumei úti sírkertben. A temetés óta is rengetegen látogatnak ki az aprócska sírhoz, aminek hófehér márvány köve májusban készült el.

Valószínűleg azt a férfit is a jó szándék vezérelte, aki a hétvégén véletlenül összetört néhány vázát és ledöntötte a márványtömböt. A Ripost olvasójának beszámolója szerint a sírkert biztonsági őrei vették észre, hogy mit művel az ittas férfi.

„Szinte naponta járok ki a Fiumei úti sírkertbe és az utam éppen a kisfiú sírja előtt vezet el. Mindig megállok ott egy pillanatra, mert számomra ez a márványsír jelképezi az élet igazságtalanságát”

– mondta a lap olvasója, aki a hétvégi látogatása során nem tudta leróni kegyeletét a síremlék előtt, mert a biztonsági őrök éppen akkor tartóztatták fel a férfit a helyszínen:

„Többek mesélték ott, hogy a fickó tört-zúzott a sírnál. Imbolygott, néha meg is kapaszkodott a sírban. Állítólag egy fényképet akart csinálni a sírkőről, de amikor elővette a telefonját, megbotlott és ráesett Dávidka sírjára. Törtek a díszek, letört a sír teteje, majd a pasas szentségelni kezdett és megpróbált feltápászkodni. (...) A biztonságiak pillanatok alatt ott termettek. Szakszerűen felsegítették a pasast, majd egyikük telefonált, vélhetően a rendőrséget hívta, hiszen hamar megjelent egy rendőrautó”.

A Ripost megkereste a Fiumei úti sírkert fenntartóját, ahol megerősítették az információikat.

„A NÖRI vagyonkezelésében lévő Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhelyen 2020. július 18-án, szombaton valóban történt egy rendkívüli esemény, melynek során a sírkert védelmét ellátó szerződéses partnerünk biztonsági őrei szakszerűen intézkedtek, és azt követően értesítették a Rendőrség munkatársait. A kiérkező járőrök további intézkedésre átvették az ügyet”

– írta válaszában a vagyonkezelő sajtóosztálya.

A Budapest Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a helyszínre kiérkezett rendőrök megállapították, hogy egy síremlék feliratot tartalmazó része a fedőlaptól elvált, eldőlt és abból kisebb darabok törtek le. Az ittas állapotban lévő férfi ellen nem indult büntetőeljárás, mivel nem merült fel a szándékos rongálás lehetősége, az eset gondatlanságból történt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás