promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sebestyén Balázs keményen nekiment Majkának
Borítókép:  Sebestyén Balázs / blikk.hu (Fuszek Gábor)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Majka nagyon kiakadt, hogy augusztus közepe után sem lehetnek nagyobb fellépések, de Sebestyén Balázs más véleményen van, és ezt elég keményen közölte.

A koronavírus-járvány rengeteg embert megviselt anyagilag, és ezzel a zenészek is így vannak, hiszen a bevételeik jelentős részét a nyári fesztiválszezon alatt szerzik meg. Mivel idén már búcsút mondhatunk ennek, így Majka nagyon dühös lett, és enyhítést kért arra hivatkozva, hogy focimeccset bezzeg lehet tartani nagyobb közönséggel, de koncertet nem – akármennyire is próbálkozott, nem járt sikerrel.

Számos előadó osztotta a rapper véleményét, hiszen rengeteg pénz kiesik nekik az elmaradt fellépések miatt, a Ripost írása alapján viszont Sebestyén Balázs egyáltalán nem ért egyet vele, és a rádióműsorában ki is fejtette, hogy miért tartja felelőtlen, önző dolognak Majka kérését.

„Ha te előadó vagy, és felelősséggel tartozol a közönségedért, akkor nem lehet egy ilyen paranoid összeesküvés-elméleted, hogy biztos azért szívatják a zeneipart, mert a zenészekkel akarnak kiszúrni. Ez nem így van! A járvány egy létező dolog. Te egy olyan iparágban dolgozol, ahol öt-tízezer ember verődik össze egy-egy koncertre. Ezek az emberek közel állnak egymáshoz. Te felelősséggel tartozol a közönségedért. Ha neked valóban a közönséged a fontos és szereted őket, akkor nem kreálhatsz ebből egy paranoid összeesküvés-elméletet, miszerint titeket direkt szívatnak!”

– mondta Sebestyén Balázs, majd tovább folytatta a gondolatmenetét.

„Sajnos, amíg esély van arra, hogy ezt a vírust egy vagy két ember elkapja azon a koncerten, vagy csak derüljön ki, hogy egy parkos koncert után valaki élet-halál között lebeg vagy lélegeztetőgépen van, akkor mit mondasz a közönségednek?! Hogy átütöttem, hogy megtartsuk a koncertet, hogy nekünk jó legyen meg nektek jó legyen, egyébként azért szeretünk benneteket, de annyira azért nem vagytok fontosak, hogy ne legyen senki beteg... És ha mondjuk, ott valaki negyvenévesen lélegeztetőgépre kerül, és azt mondják, hogy egy parkos koncert volt a gócpont, és ott van száz beteg, és abból húsz anyuka meg két apuka az életéért küzd, akkor majd vered a melled és azt mondod, hogy márpedig legyen koncert, legyen koncert?! Nem értek ezzel egyet! El kell fogadni, hogy vannak olyan iparágak, amelyek nagy tömegeket mozgatnak meg. Te tízezer embert hozol a Parkba. Felelősséggel tartozol a rajongóidért!”

– fejezte be a műsorvezető.

Az biztos, hogy mind a két félt meg lehet érteni, hiszen a járvány valóban komoly dolog, és érdemes mindent megtenni a védekezés érdekében, viszont Majkának abban is igaza van, hogy  ilyen esetben nem csupán a zenei eseményeknél kéne ezeket a megszorításokat alkalmazni, hanem például a sportnál is.

A közönség véleménye is vegyes, de jelenleg úgy áll a helyzet, hogy nem lesznek fesztiválok, így tényleg komoly, akár maradandó bajba kerülnek a hazai zenészek, amire jelenleg még nincs megoldás – csak az lehet kiút, ha akár több évtizednyi zenélés után más munkát keresnek, ami sajnos manapság már nem számít példátlannak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás