promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Németh Lajos a mai napig nem tudja, mikor született
Borítókép:  Meglepetés
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TV2 meteorológusa, Németh Lajos elmondása szerint a mai napig nem tudja, mikor van a születésnapja, ezért minden évben hét napon át kénytelen ünnepelni.

Megdöbbentő dolog derült ki Németh Lajosról. A Borsnak tűnt fel, hogy bár a meteorológus július 17-én született, Szebeni István már július 11-én felköszöntötte őt

„Büszke vagyok rá, hogy lassan húsz éve is­merhetlek, és hallgathatom az anekdotáidat! Még a szülinapod is érdekes, külön története van, hogy miért egy hétig tart, hiszen 17-ig ünnepled!”

A Bors megkereste Németh Lajost, hogy megkérdezzék, hogyan lehetséges ez. Mint kiderült, Lajos hivatalosan 17-én tartja a születésnapját, de meg van róla győződve, hogy korábban született.

„1950-ben, amikor megláttam a napvilágot egy nyári hajnalon a bábaasszony segítségével, pont a legnagyobb aratási időszak volt. A Rákosi-rendszerben a nagy szigorúság közepette apám és a nagyapám is kint volt aratni a földeken. Apukám tizenkilenc éves volt, ahogy anyukám is, és látástól vakulásig dolgoztak. Abban az időben nem volt telefon. Hírnököt ugyan küldtek, hogy megszületett a gyerek, de arra nem volt idő, hogy letegyék a kaszát. Mire a nagyapám és az apám befejezte az aratást, tizenhetedike lett, így apám csak akkor tudott bemenni a községházára, hogy bejelentse, megszületett a gyereke. Akkor írták be, hogy megszületett ifjabb Németh Lajos. De az biztos, hogy tizenegyedike és tizenhetedike között bármikor születhettem. Míg éltek a szüleim, eszembe sem jutott megkérdezni, hogy pontosan melyik napon”

A meteorológus elmondása szerint ez az oka, hogy a családjával már tizenegyedikén elkezdenek ünnepelni, ami aztán egy hétig tart.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás