promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszak Eszti bevallotta, hogy zaklatták gyerekkorában
Borítókép:  Markovics Gábor/Ripost
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A műsorvezetőt és modellt nagyon sokszor bántalmazták lelkileg 13 évesen.

Már sokan találkozhattak az angol „bullying” szóval, ami magyarul megfélemlítést jelent. A szó amolyan gyűjtő kifejezés lett arra, amikor egy gyereket a társai terrorizálnak, megaláznak, zaklatnak. Ez sokszor már fizikai erőszakba ment át, amit hála égnek elkezdtek komolyabban venni, így egyes amerikai államokban létezik ellene törvény.

Itt persze vannak fokozatok, mert nem mindegy, hogy valakit csak heccelnek kicsit a társai, ami után még akár el is mondják, hogy csak vicceltek, vagy már csoportokba verődve folyamatosan megalázzák az illetőt, ezzel lelki törést okozva neki. A téma azért is lett felkapott anno, mert az úgynevezett  „bullying” olykor már interneten zajlott nyilvánosan, sokszor öngyilkosságba sodorva egy-egy tinédzsert.

Szóval a cyberbullyingra, vagy az internetes zaklatásra is fokozottan oda kell figyelni, ha kell, segítséget nyújtani az illetőnek, mert az egész már sok tininek követelte az életet. Iszak Eszti is kiáll az ügyért, mivel élt át hasonlót gyerekkorában.

„Engem is bántottak, amikor általános iskolából a középbe kerültem. 13 évesen egy országos telefonkampányt vállaltam el, rajta voltam az óriásplakátokon, buszokon, tévében. Ez a nagyvárosban nem lett volna olyan nagy szó, de ahonnan én jöttem, egy 50 ezer fős kis településről, nyilván az volt. Mindenki tudta, hogy ki vagyok. Én ezt nem tartottam rossznak, de az iskolában sokszor csúfoltak miatta például Westel-Eszternek. Nem értettem, miért piszkálnak. De nem ez volt az egyetlen, az sem tetszett a gyerekeknek, hogy miért vagyok ilyen vékony, miért ilyen az alkatom, vagy miért hordok rózsaszín hátizsákot. Mindig csúfoltak valakit valamiért, és ez már akkor sem tetszett. Éppen ezért mindig kiálltam azokért, akiket ilyesfajta sérelem ért”

– mesélte az AcNewsnak a műsorvezető, aki utána rengeteg fiatalnak segített, miután híres lett, és innentől csatlakozott az az Unicef cyberbulliyng elleni kampányához is.

„Nem lehet az, hogy az internetes zaklatásnak ne legyenek következményei, miközben megnyomorítja a lelket. Külföldön, és valószínűleg Magyarországon is volt már példa arra, hogy egy-egy fiatalt az öngyilkosságba kergettek, mert nem bírták a nyomást. Szerintem a zaklatás ezen formáját is szankcionálni kéne, mondjuk pénzbüntetéssel. Az nem normális dolog, hogy bárkire bármit mondhatunk!”

– fejtette ki a véleményét Eszter.

Figyeljünk oda, és próbáljunk mindig támaszt, és segítséget nyújtani a tiniknek, akik nem tudják magukat megvédeni ettől!

Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, akkor hívd a krízishelyzetben lévők számára a nap 24 órájában fenntartott, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy a 06-80-820-111-es telefonszámot. Ha valaki másról van szó, akinek szüksége lehet a segítségre, akkor ezen az oldalon találhatsz információkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás